2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rendőrök verték szét a minszki ellenzéki tüntetést, tucatjával hurcolták el az embereket

Rendőrök verték szét a minszki ellenzéki tüntetést, tucatjával hurcolták el az embereket

Ismét verik az új elnökválasztást követelő tüntetőket a rendőrök vasárnap a belarusz fővárosban. Többtucatnyit el is hurcoltak közülük.

A felvételek szerint fekete ruhába öltözött rendőrök bottal verték a tiltakozókat, és rendszám nélküli tehergépkocsikba kényszerítettek és vittek el több tucatot közülük. Egy másik képsoron egy vízágyú bevetése látszik ellenük. Az Interfax orosz hírügynökség szerint hanggránátokat is alkalmaztak a rendőrök a tömegoszlatás során. A minszki rendőrség vasárnap csupán annyit közölt a tüntetésekről, hogy több tucat személyt vettek őrizetbe. Az Interfax orosz hírügynökség mintegy 50 őrizetbe vett személyről adott hírt.

Az augusztus 9-i elnökválasztás elcsalt eredményére hivatkozva azóta sorozatos utcai tömegtüntetések vannak Belaruszban. A belbiztonsági erők nem hivatalos adatok szerint több mint 13 ezer embert tartóztattak le a tiltakozások miatt. Sok ellenzéki személyiség jelenleg is börtönben van, vagy külföldre menekült, mint a választás második helyezettjének nyilvánított Szvetlana Tyihanovszkaja.

A Litvániában tartózkodó politikus egy vasárnapi szöveges üzenetében leszögezte, hogy a békés polgári tiltakozások mindaddig folytatódni fognak, amíg el nem érik a céljukat, a szabad választásokat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/11/belarusz_tuntetes_veres_alekszandr_lukasenko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Iohannis: választani kell decemberben

Iohannis: választani kell decemberben

A román államfő szerint a december 6-ára kitűzött parlamenti választásokat meg kell tartani – a koronavírus-járvány ellenére. Klaus …