2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rendőrfőnök az áldozatnak: ha többet tankol, nem erőszakolják meg

Rendőrfőnök az áldozatnak: ha többet tankol, nem erőszakolják meg

A 68 éves egykori krikett Világkupa-győztes két éve áll az ország élén, amely 160 nukleáris robbanófejjel rendelkezik, és ezeket képes legfőbb ellensége, India bármely pontjára eljuttatni. Ex-nejének bosszúhadjárata az előző kampány finisében zaklatta fel a közvéleményt. Az asszony önéletrajzi könyve az egész politikai, sport és médiaelitet szexuális visszaélésekkel vádolta meg, beleértve volt férjét is. De a kommunikációs bomba késve érkezett, és már nem tudta megzavarni a választókat abban, hogy Khan pártjának kényelmes többséget biztosítsanak, megajándékozva őt korábbi mandátumainak duplájával.

Általános volt a remény, hogy a nyugatias műveltségű és a női szavazók körében igencsak népszerű politikus

nekilát gátat építeni a széles körű szexuális erőszak és a nemi jogsértések előtt. A most következő történet nyilvánvalóan összefügg a személyét ért szexuális vádakkal is, mert nem engedheti meg magának, hogy a közönyösség bélyegét üssék rá.

Imran Khan

Imran Khan

Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A szigorú miniszterelnöki kijelentés közvetlen előzménye az volt, hogy az egyik legforgalmasabb autópályán egy nőt – gyermekei szeme láttára – csoportosan és fegyverrel kényszerítve megerőszakoltak és félholtra vertek. Az asszony Lahore-ba tartott, amikor autójából kifogyott az üzemanyag. Segítséget hívott telefonon és a várakozás közben csapott le rá egy csoport. A verést tetézve értéktárgyait, jogosítványát és hitelkártyáit is elvették. A hatóság 12 gyanúsított ellen indított eljárást.

Eddig a pontig az eset szinte megszokottnak számít, nem csak Pakisztánban, de sok más helyen a világon. Most azonban a közvéleményt felrobbantotta Lahore rendőrkapitányának, bizonyos Umer Sheikhnek a nyilatkozata, amely szerint

az asszony is hibás volt, amiért nem gondoskodott az autó feltankolásáról.

Ez az áldozathibáztató kijelentés azonnal szétfutott a közösségi médiában és országos mozgalmat gyújtott be, amire a miniszterelnöknek is reagálnia kellett.

Pakisztáni nők és lányok sorozatosan áldozatai olyan bűntetteknek, mint a „becsületbeli erőszak” vagy a „becsületgyilkosság”. Volt, akit saját családja kövezett halálra. Állandó és feszült beszédtéma az iskolákba vezető útvonalak veszélyessége, a börtönökben elkövetett visszaélések, a kórházi ellátás megtagadása vagy a brutális munkahelyi abúzusok. Ennél is fenyegetőbb, hogy gyakran rendőrök is érintettek ilyen bűncselekményekben.

Viperafészekbe nyúl, aki nekiáll rendet vágni a törzsi hagyományokban.

A szexuális alávetés világának egyik legszörnyűbb ügye a „szüzességi teszt”, ami jóval sűrűbben zajlik, mint a nemi erőszak. Ez a tudománytalan és megalázó gyakorlat november 6-án kerül egy Lahore-i bíró elé, aki majd eldönti, hogy fennmaradhat-e vagy sem. Az ő döntésében talán már játszhat szerepet, hogy a legfelsőbb politika leszámolni készül a pusztító hagyományokkal.

A beadványt jegyző Sameer Khosa ügyvéd mégsem bizakodó. „Ez a primitív szokás szögesen ellentétes az emberi jogokkal. Folyamatosan tiltakozik miatta az ENSZ és a jogvédő szervezetek. Nagyon rossz fényt vet az országunkra és kultúránkra is. Mégis létezhet, mert korrupt politikusok, gonosz rendőrtisztek vagy elvetemült családapák fenntartják” – mondja az ügyvéd.

A vizsgálók befolyásolhatók és megvesztegethetők”

– állítja Liesl Gerntholtz dél-afrikai jogásznő. Hasonló esetek az ő hazájának törzsi környezetében is sűrűn megtörténnek, miként Afrika-szerte sokfelé. „A világ legrosszabb körzete Banglades, Pakisztán, Afganisztán és némileg India térsége, de messze nem ők az egyetlenek. Ezért nem is kell vallási okokat keresni eme szokás mögött, mert teljesen eltérő hátterű országokról van szó. Azok a társadalmak, amelyek alapja még mindig a családi-törzsi jelleg, ott a nők alávetése, kínzása vagy akár a megölése nem számít elítélendőnek.”

Szűz vagy-e még?

A WHO többször is szóvá tette, hogy a behatoló (invazív) és mélységesen megalázó szüzességi tesztnek nincs tudományos érvényessége. Ezt az intelmet nem csak Pakisztánnak, hanem más országoknak is címezték, ahol még mindig alkalmazzák annak „bizonyítására”, hogy egy nő vagy lány szűz-e.

A nők egyenjogúságáért tüntetnek pakisztáni nők Pesavarban 2019. március 8-án a nemzetközi nőnapon.

A nők egyenjogúságáért tüntetnek pakisztáni nők Pesavarban 2019. március 8-án a nemzetközi nőnapon.

Fotó: Arsad Arbab / MTI / EPA

A szüzességvizsgálat egy történelmi gyökerű érdeklődés a nők nemi „tisztasága” iránt. Régen jórészt dinasztikus vagy vallási okai voltak, de ezek ma már elhalványultak. Megfelelő orvosi feltételekkel és jogi keretek között akár önkéntesen is igénylik.

A vizsgálatok nem csak a szűzhártya állapotára, de a nemi szerv más részeire is kiterjedhetnek, így hegekre, sérülésekre, fertőzésekre. Ilyen tesztek a büntető eljárásban is előfordulhatnak, de csak kellő garanciákkal. Ha például valakit szexuális bűntettel vádolnak, akkor Magyarországon is sor kerülhet a sértett orvosi vizsgálatára.

Ezzel szemben az úgy nevezett „kétujjas teszt” nem csak pszichésen romboló, de fizikailag is irritáló, sőt fájdalmas lehet.

A vizsgáló – két ujját a nemi szervbe dugva – ellenőrzi a hüvelyi lazaság szintjét. Ennek ostoba magyarázata az, hogy ha a hüvely feszes, akkor valószínűleg még érintetlen. Ha viszont laza, akkor már hozzászokhatott a behatolásokhoz, úgymond „rá van szoktatva” a nemi aktusra.

Teljes az orvosi konszenzus abban, hogy akár a hüvely lazaságát, akár a szűzhártya hiányát vagy egyes sérüléseket más tényezők is okozhatják, ezért a kétujjas teszt teljesen szubjektív. Megesik, hogy egy lány szűzhártya nélkül születik, miként tévhit az is, hogy a szűzhártya mindig átszakad az első közösülés során.

De a szüzesség teszt még ki is játszható – már akinek. A módosabb lányok (vagy inkább szüleik) elvégeztethetik a himenoplasztikai helyreállító műtétet, ami nem olcsó mulatság, mégis egyre többen veszik igénybe a nyugati világban.

Ezt sokféle okból teszik, legtöbbször a szexuális csalódottság és az újrakezdés vágya miatt. De tényező lehet egy új házasságkötés reménye is. Elvileg semmi akadálya annak, hogy egy gazdag afrikai vagy arab lány Európába utazzon és önkéntesen alávesse magát a beavatkozásnak.

Ilyen műtéttel a hiányzó vagy sérült szűzhártya pótolható, helyreállítható. Költsége az Egyesült Királyságban 1,000 font. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy több […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/02/ketujjas_vizsgalat_-_a_borzalom_tortenetei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos lett az amerikai alelnök legközelebbi munkatársa

Pozitív lett az amerikai alelnök kabinetfőnökének koronavírus-tesztje, de Mike Pence az eredeti terveknek megfelelően folytatja …