2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rendkívül megbízhatónak tartják Orbán Viktort Szlovákiában

Hirdetés

Rendkívül megbízhatónak tartják Orbán Viktort Szlovákiában

Áprilisban a szlovákiai válaszadók 10 százaléka tartotta Oroszországot közeli szövetségesnek, miközben tavaly októberben 9 százalékuk vélekedett így. Csehországban azonban csak a válaszadók 5 százaléka gondolja azt, hogy Putyin országa közeli szövetséges lenne, miközben tavaly októberben csupán 3 százaléknyian látták így. 

A szlovák és cseh válaszadók egyaránt Oroszországot tartják a legnagyobb fenyegetésnek, de vannak különbségek a két ország között. Szlovákiában a megkérdezettek 52 százaléka, Csehországban 68 százaléka az oroszokat tartja a legnagyobb fenyegetésnek. Ezt követi az Egyesült Államok a szlovák megkérdezettek esetében, majd következik Ukrajna és Kína. A csehek szerint a második legnagyobb fenyegetést Kína jelentheti, majd ezt követi Ukrajna és végül az Egyesült Államok.

Ennél a kérdésnél Magyarország mindkét országnál az ötödik helyen áll. A szlovákok 14, míg a csehek 11 százaléka tekint Magyarországra fenyegetésként.

Hirdetés

A külföldi és a hazai politikusok közül Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnökben és Petr Pavel cseh elnökben bíznak a legtöbben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/26/szlovakia-csehorszag-orban-viktor-bizalom-fenyegetes-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat: most dőlhet el a háború

A Kreml közleményéből kiderült, hogy az energetikai, kereskedelmi és turisztikai együttműködés volt a fő beszédtéma …