2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Recep Tayyip Erdogan: Az EU egyetlen problémát sem tud megoldani

Recep Tayyip Erdogan: Az EU egyetlen problémát sem tud megoldani

Recep Tayyip Erdogan szerint „az Európai Unió Görögország és Ciprus pimaszságainak áldozataként hatástalan, vízió nélküli, sekélyes szervezetté vált”, miután a Törökországgal folytatott nemzetközi tengerjogi vitában Brüsszel Athént és Nicosiát támogatja.A török elnök ezt csütörtökön jelentette ki az ankarai parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében, melyet az MTI közölt. Erdogan nem sokkal az Európai Tanácsnak a török-görög vitát, és az EU-török kapcsolatokat ülését megelőzően beszélt.

Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Fotó: MTI

Erdogan arról beszélt, hogy „egyetlen olyan problematikus ügy sincs a közel-keleti térségben, amely az Európai Unió kezdeményezésére és súlyának köszönhetően megoldásra talált volna”. „Éppen ellenkezőleg: minden válság, amelybe az unió belefolyt, csak nagyobb méreteket öltött” – fogalmazott az államfő.

Az EU stabilitást akar

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben, a kétnaposra tervezett csúcstalálkozóra érkezve kijelentette: az Európai Unió stabilitást akar elérni és kiszámíthatóságot vár a Földközi-tenger keleti medencéjében, emellett teljes szolidaritását fejezi ki Görögországgal és Ciprussal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/01/erdogan_az_eu_egyetlen_problemat_sem_tud_megoldani/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump vizsgálatot sürget Joe Biden fiának üzleti ügyeiben

A demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden fia, Hunter Biden üzleti ügyeinek feltárását célzó vizsgálatot sürgetett …