2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ratislav Kácer szerint Robert Fico simán lemondana Dunaszerdahelyről Orbán javára

Hirdetés

Ratislav Kácer szerint Robert Fico simán lemondana Dunaszerdahelyről Orbán javára

Orbán Viktornak az áll érdekében, hogy kiélezze a nemzetiségi ellentéteket, gyűlöletet keltsen, és elhitesse, épp Szlovákia az az ostoba, aki ezt élteti. Ha ezt a problémát elhanyagoljuk, hamarosan szembe kell néznünk a súlyos következményekkel – jelentette ki Rastislav Kácer volt diplomata a napunk.sk-nak adott interjújában.

Az egykori csehországi, amerikai és magyarországi nagykövet és szlovák külügyminiszter elmondta, hogy csak azért vállalta el a külügyminiszteri posztot, mert attól tartott, hogy Ivan Korcok távozása után Szlovákia külpolitikai irányvonala jobban közeledik majd Orbán Viktor politikájához.

Az interjúban felelevenítették Kácer nagy port kavaró kijelentéseit, miszerint „ha Putyin sikeresebb lenne, akkor Magyarország már előállt volna a területi követeléseivel Szlovákiával szemben”. A diplomatát emiatt Igor Matovic volt szlovák miniszterelnök és Gyimesi György szlovák politikus is hungarofóbiával vádolta.

A volt miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta, ő sosem Magyarországot támadta, hanem Orbánt és a politikáját. Szerinte a magyar miniszterelnök erozív politikát folytat Szlovákia ellen, ami felforgatja az országot.

Hirdetés

Úgy véli, hogy egy külügyminiszternek hangosan ki kell mondania ilyen dolgokat, erre pedig szerinte két okból is szükség van:

  1. Kácer szerint „a magyar revizionizmus találkozott Putyin imperializmusával”, és mivel az orosz elnök a tettek mezejére lépett, és megtámadta Ukrajnát, nem kizárt, hogy az orosz elnökéhez hasonló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/31/ratislav-kacer-orban-viktor-szlovakia-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …