2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rászállt a politika a Durexre, kiakadtak a kínai fiatalok

Rászállt a politika a Durexre, kiakadtak a kínai fiatalok

Több mint százezer eurónak megfelelő jüanra büntették Kínában a Durex óvszergyártó vállalatot. A brit cég a kínai közösségi médiában, mindenekelőtt a Weibo-n közzétett hirdetéseivel húzta ki a gyufát. Sanghaj város piacfelügyelete júliusban hozta meg döntését, a helyi sajtó azonban csak most kapta fel a hírt. A büntetést a helyi kormányzat azzal indokolta, hogy

a reklámok „pornográf, félrevezető, rémhírkeltő és erőszakos” üzeneteket tartalmaztak.

Pedig a kínaiak imádták a Durex szellemes, provokatív hirdetéseit, melyeket mintegy 1,2 milliárd alkalommal néztek meg a neten. Nem is vált népszerűvé döntésével a sanghaji kormányzat, a közösségi oldalakon záporoznak a felháborodott kommentek:

Mégis, hogyan akarunk szexuálisan felvilágosult fiatalokat nevelni, ha még egy óvszerreklámot is betiltanak? Legközelebb tiltsuk be a szexuális tartalmú vicceket is. Vagy a jövőben pártengedély kell ahhoz, hogy vegyünk egy dobozos kólát?

Az óvszer reklámok felhívják a figyelmet a védekezés fontosságára. A vállalat eredeti szándéka tehát helyes volt. Mégis, melyik a rosszabb: az óvszer reklámok, vagy a nem tervezett terhesség? 

Tudom, hogy a társadalmunk nem nyitott a szexualitásra, annak gyakran még az említése is kínos. De hogyan akarunk sokasodni, ha aszexuálisak vagyunk?

A felhasználók többsége egyébként egyetért abban, hogy nem a Durex marketingstratégiája vált sértőbbé, hanem a politikai környezet változott meg Kínában. Volt, aki rámutatott, hogy az egykepolitika, illetve az azt felváltó két gyermek politika enyhítése miatt szálltak rá a gyártóra a hatóságok. A kritikusok szerint a kormány ezzel is a társadalom elöregedése ellen harcolna: az 1979 és 2015 között érvényben lévő egykepolitika miatt a legtöbb családban csak egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/16/kinabuntetescenzuradurex/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szlovákiában mindenkit karanténba küldenek, aki nem vesz részt az állami  koronavírus-teszten

Szlovákiában mindenkit karanténba küldenek, aki nem vesz részt az állami koronavírus-teszten

Önkéntes lesz az országos koronavírus-tesztelés Szlovákiában, aki azonban nem vesz részt rajta, annak kötelező módon …