2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rakétatörmelékek csapódtak a földbe Moldovában, a miniszterelnök Putyint hibáztatja

Hirdetés

Rakétatörmelékek csapódtak a földbe Moldovában, a miniszterelnök Putyint hibáztatja

A moldovai határőrök rakétatörmelékeket találtak az ukrán határon fekvő Larga falu közelében – erősítette meg a hírt a belügyminisztérium szombaton a Facebook-oldalán. Ez a harmadik eset, amikor egy rakéta vagy annak törmelékei Moldovában zuhantak le az ukrajnai háború kitörése óta.

A moldovai kormány eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy kinek a rakétája volt az, amely október 31-én zuhant le az ország területén. Az incidens után azonban tiltakozást nyújtottak be Oleg Vasznyecov orosz nagykövetnek, később pedig kiutasították az országból a diplomáciai képviselet egyik alkalmazottját – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A moldovai belügyminisztérium a közleményben arról is írt, hogy tűzszerészeket vezényeltek a területre, amelyet lezártak.

A tárca nem pontosította, hogy mikor lőtték ki a rakétát, és hogy azt ki lőtte ki. A minisztérium Facebook-oldalán közölt fotókon látszik, hogy a törmelékek egy mező közepén hevertek.

Hirdetés

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMinisterulAfacerilorInterneRM%2Fposts%2Fpfbid0D8Hdqnr6evL14g5Qj6mArnF7XwRoYo1vKxCZekXhhwYn8GPsQTBTsqxM8tgxgLQzl&show_text=true&width=500" width="500" height="793" style="border: none; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/14/haboru-ukrajna-oroszorszag-raketa-tormelek-becsapodas-hatarorseg-moldova/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …