2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Rakéták csapódtak be szerda este az iraki Kurdisztáni Autonóm Régióban

Rakéták csapódtak be szerda este az iraki Kurdisztáni Autonóm Régióban

A kurd terrorelhárítási szolgálat tájékoztatása szerint az iráni támogatású iraki milíciák ernyőszervezete, a Népi Mozgósítási Erők (al-Hasd as-Saabi) felelős a történtekért. A síita ernyőszervezet része az iraki fegyveres erőknek.

A Népi Mozgósítási Erők hat rakétát indítottak a Ninive tartománybeli Sejk Amír falu határából az amerikai vezetésű koalíció csapatai ellen az erbíli nemzetközi repülőtéren

közölte a terrorelhárítás. A biztonsági szolgálat hozzátette, hogy négy rakéta a légikikötő peremén robbant fel, kettő pedig becsapódott, de nem robbant fel, írja az MTI.

Maszrúr Barzani, az iraki Kurdisztán miniszterelnöke elítélte a támadást, és felszólította a bagdadi vezetést az elkövetők felelősségre vonására.

A történteket szintén elítélte a kurd belügyi tárca, amely bár nem nevezte meg közvetlenül az elkövetőket, de közölte, hogy a támadás a Népi Mozgósítási Erők 30. brigádjához tartozó területről indult.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/01/raketatamadas_irak_kurdisztan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Autóbalesetben súlyosan megsérült Pozsony egyik külvárosában Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke – jelentette vasárnap …