2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyinnak is köze lehet a 2014-ben lelőtt maláj utasszállító-balesethez

Hirdetés

Putyinnak is köze lehet a 2014-ben lelőtt maláj utasszállító-balesethez

Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen hagyhatta jóvá annak a rakétának az Ukrajnába történő behozatalát, amellyel lelőtték a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatát 2014-ben – számolt be a Sky News.

A nyomozást végző nemzetközi csoport közölte:

Jó okunk van azt hinni, hogy Putyin aláírta a határozatot, amely engedélyezi a repülőgépet később lelövő orosz rakéta használatát.

Hirdetés

A Reuters szerint a holland ügyészségnek „meggyőző bizonyítékai vannak”. Hozzátették: a bizonyítékok azonban nem elegendőek a büntetőeljárás megindításához, és felfüggesztették a nyomozást.

Közölték azt is, hogy

az orosz elnök érintettségét egy orosz tisztségviselők közötti 2014-es telefonbeszélgetés lehallgatása bizonyítja;

eszerint Putyin jóváhagyására volt szükség ahhoz, hogy a szeparatisták felszerelés iránti kérelmét teljesíteni lehessen.

Elmondták továbbá: nem tudták konkrétan azonosítani azokat az Oroszország 53. kurszki dandárjából érkezett katonákat, akik személyesen felelősek a repülőgépet megsemmisítő rakéta kilövéséért. Hozzátették: a repülőgépet megsemmisítő rakéta nem sokkal a támadás előtt érkezett Kelet-Ukrajnába Oroszországból, ahová a Boeing 777-es lelövése után a kilövőállást vissza is vitték.

Tavaly novemberben hozták meg a döntést, miszerint orosz rakétával lőtték le

Amint arról tavaly novemberben beszámoltunk, egy holland bíróság meghozta ítéletét a Malaysia Airlines MH17-es járatának 2014-es, Ukrajna fölött történő, 298 utas és a személyzet halálát okozó lezuhanása miatt indított perben: két orosz és egy ukrán állampolgárt bűnösnek találtak, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket.

A kelet-ukrajnai szakadárok ellenőrzése alatt álló területen található Pervomajszk település mellől orosz gyártmányú, a Buk típusú légvédelmi rendszer rakétájával lőtték le 2014-ben a maláj légitársaság MH17-es járatszámú repülőgépét – közölte ítéletében a holland bíróság 2022. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/08/malaysia-airlines-mh17-utasszallito-repulogep-leloves-ukrajna-oroszorszag-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megszökött egy tigris Georgiában a tornádó után, senki nem tudja hol lehet

A georgiai rendőrség és az állatkerti gondozók egy szökött tigrist keresnek, miután Georgia egyes részein …