2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin „újracsomagolhatja” a háborút a Győzelem napján

Hirdetés

Putyin „újracsomagolhatja” a háborút a Győzelem napján

A Kijev elleni katasztrofális támadás után Oroszország megpróbál területeket elfoglalni Ukrajna keleti részén, miközben hadserege a kimerüléshez közeledik, és a szankciók tovább eszkalálódnak.

A jelenlegi erővel, amivel rendelkeznek, a nyomásgyakorlás az egyetlen, ami maradt nekik

– mondta Jeffrey Edmonds, az amerikai nemzetbiztonsági tanács Oroszországért felelős volt igazgatója, a CNA vezető elemzője.

A hadseregek egyszerűen nem épülnek fel ilyen gyorsan egy ilyen pusztító veszteségből. És tekintve, hogy az ukránok mennyire hatékonyak voltak a támogatásunkkal, egyszerűen nem hiszem, hogy képesek lesznek elérni a céljaikat az elkövetkező hetekben. A következő hetekben fog kiderülni, hogy hová vezet ez az egész.

Hirdetés

A kudarcokkal szembesülve tisztviselők azt sugallták, hogy Vlagyimir Putyin a május 9-i ünnepnapot arra használhatja fel, hogy újrafogalmazza az ukrajnai háborút.

A lehetőségek között szerepel

  • az eszkaláció hivatalos hadüzenettel,
  • általános mozgósítással,
  • vagy a de-eszkaláció a győzelem kihirdetésével.

A szakértő úgy fogalmazott, hogy Vlagyimir Putyin „újracsomagolta” a háborút, amely az orosz hadsereg győzelmét dicséri, miközben a lakosságot a status quo helyreállítására törekedve egy fájdalmas konfliktusra készíti fel – írja a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/08/orosz-ukran-konfliktus-putyin-tervei-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Oroszország szerdán közölte, hogy új generációs lézerfegyvereket használ Ukrajnában drónok és egyéb harci eszközök elpusztítására. Vlagyimir …