2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin szövetségesének rokona miatt kerülhet bajba Donald Trump

Hirdetés

Putyin szövetségesének rokona miatt kerülhet bajba Donald Trump

A vállalat – a Trump Media, amely Trump Truth Social nevű platformjának tulajdonosa – eredetileg azért került büntetőjogi vizsgálat alá, mert előkészületeket tett egy lehetséges fúzióra a Digital Worlddel. 

Tavaly év vége felé a szövetségi ügyészek két olyan, összesen nyolcmillió dolláros kölcsönt kezdtek vizsgálni, amelyet a Trump Media részére utaltak át a karibi térségből. A két ismeretlen szervezetet a The Guardian információi szerint Vlagyimir Putyin egyik szövetségesének a rokona irányítja.

A büntetőeljárás kiterjesztése azzal fenyeget, hogy késlelteti a Trump Media és a Digital World közötti összeolvadás befejezését, amely a tőzsdei bevezetés mellett akár 1,3 milliárd dollárnyi tőkét biztosítana a vállalatnak és a Truth Socialnek. Még ha a Trump Mediát nem is vonják felelősségre a tranzakciók miatt, Trump imázsának nem tesz jót az eset a 2024-es amerikai választások előtt.

Putyin szövetségesének rokonától származnak a pénzek

Az továbbra sem világos, a Trump Media milyen mértékben érintett a pénzmosás ügyében. A törvények széles körben megkövetelik az ügyészektől annak bizonyítását, hogy a vádlottak tudatában voltak-e annak, hogy a pénz valamilyen jogellenes tevékenységből származik, és a tranzakciót úgy tervezték, hogy a forrását elrejtsék.

Hirdetés

A pénzmosás miatt indított büntetőeljárások azonban jellemzően közvetett bizonyítékokon alapulnak, amelyek azt mutatják, hogy a szóban forgó pénz valószínűleg nem törvényes forrásból származik – mondták jogi szakértők.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/15/donald-trump-trump-media-penzmosas-vizsgalat-szovetsegi-nyomozok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …