2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin szerint kontraproduktívak a Belarusz elleni újabb szankciókra vonatkozó uniós tervek

Hirdetés

Putyin szerint kontraproduktívak a Belarusz elleni újabb szankciókra vonatkozó uniós tervek

Kontraproduktívak a Belarusz elleni újabb szankciókra vonatkozó európai uniós tervek, figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnök Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, akivel telefon egyeztetett. A két vezető politikus többek között érintette a belarusz-lengyel határon kialakult menekült válságot és az ukrajnai konfliktust is.

A Belaruszt támogató ország vezetője, azt tanácsolta, hogy az Európai Unió közvetlenül tárgyaljon a rendezésről Aljakszandr Lukasenka elnök kormányával. Vladimir Putin nehezményezte, hogy a lengyel határőrök vízágyúkat, könnygázt és villanógránátokat vetettek be az illegális határátlépést megkísérlők ellen, de bízik benne, hogy Michel meg tudja győzni Varsót, hogy állítsa le a menekültek elleni erőszakot, és kerülje el a helyzet eszkalációjára alkalmas lépéseket.

Az Európai Unió a belarusz vezetőt tette felelőssé az EU keleti határán kialakult válságért, ahol mintegy hétezer, többnyire iraki kurd bevándorló tartózkodott a lengyel határ közelében sátrakban, abban a reményben, hogy uniós területre léphet. Az EU szerint Aljakszandr Lukasenka szándékosan idézte elő a helyzetet, válaszul az országa ellen bevezetett szankciókra.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/25/vlagyimir-putyin-belarusz-lengyel-hatar-menekultek-europai-unio-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A Magyarországon is botrány tárgyává vált Pegasus kémszoftverrel törték fel az amerikai külügyminisztérium legalább kilenc …