2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin nagyon elszámította magát Ukrajnában

Hirdetés

Putyin nagyon elszámította magát Ukrajnában

Vlagyimir Putyin orosz elnök lassan kifut az időből. Vajon képes lesz-e május 9-ig, Oroszország 1945-ös, a nácik feletti győzelmének emléknapjáig valamiféle győzelmet hirdetni? Az ukránok ugyanis heves ellenállást tanúsítanak az orosz agresszióval szemben, és védik otthonaikat meg családjukat.

Oroszország ezzel szemben nem mutat ilyen elszántságot. Az orosz erők harci morálja alacsony, katonái – némelyikük alig 18, 19 éves – nem akarnak háborút vívni. Nem találnak fasiszta rezsimet Ukrajnában vagy orosz ajkú kisebbséget, amely a felszabadítására vár.

Az oroszokat nem virággal, hanem makacs védekezéssel fogadják. Voltaképpen az ukránok hazájukban nagyobb szabadságot élveznek, mint az egyszerű oroszok odahaza, ahol eluralkodott a félelem, ahol a média hazudik, és ahol a hatóságok a másként gondolkodókkal szemben könyörtelenül lépnek fel.

Hirdetés

Az orosz hadsereg cserbenhagyta Putyint – írja véleménycikkében a Deutsche Welle washingtoni irodavezetője. Az elnök propagandistáinak a május 9-i felvonulásra győztes teljesítményt kell tálalniuk, majd a koholmányt az államilag ellenőrzött televízióban terjeszteniük. Ez sajnos nem újdonság Oroszországban, elvégre Grigorij Patyomkin országa.

A háború minden egyes nappal egyre borzalmasabb. Rendületlenül növekszik az orosz katonaáldozatok száma is. Ugyanakkor a moszkvai éttermek, kávézók és bárok zsúfolásig megtelnek vodkázó és táncoló vendégekkel. Az élet nem áll le.

A kollektív skizofrénia a „homo sovieticus” jellemvonása. Hazugságból él, majd túlél, retteg a titkosszolgálattól, és szégyenérzettel tölti el saját gyávasága.

Sok orosz ma is félrenéz, és megpróbálja elhallgatni, hogy tud a nevében elkövetett bűnökről. Egy nap, amikor ukrán testvéreik lemészárlását már nem lehet letagadni, azt fogják állítani, hogy nem tudtak róla, ezért nem felelősek. Megkísérlik majd megúszni az egészet ugyanúgy, ahogyan a Szovjetunió 1991-es összeomlása után tették.

Putyin „teljesítménye”

Putyinnak saját politikai túlélése érdekében folytatnia kell országa elszigetelését, és eközben ki kell terjesztenie, eszkalálnia kell a konfliktust. Vajon mennyire elkeseredett, ha már most a nukleáris fegyverek bevetésével való fenyegetőzik? A hagyományos fegyverek nyilvánvalóan nem hozták meg a várt eredményeket.

Tettei a Nyugatot hónapokon belül az orosz energiaimporttól való függetlenség felé vezetik, ami korábban fel sem merült.

Putyin magatartása meggyőzte az általában harmóniát előnyben részesítő németek többségét arról, hogy keményen kell fellépni az agresszorral szemben. A németek immár hajlandóak áldozatokat hozni annak érdekében, hogy Ukrajna megőrizze szuverenitását.

A német törvényhozók, akik vonakodnak nehézfegyvereket küldeni Ukrajnának, nyomás alatt vannak. A Szociáldemokrata Párt és a Zöldek képviselői zöld utat adtak a több milliárd eurós védelmi kiadásokra, amit a német fegyveres erők megerősítésére szánnak.

Az általában szunyókáló Németország hónapok alatt úgy változott meg, amire évtizedek óta nem volt példa. Él hagyományos adottságaival: szervezőkészségével, szorgalmával és áldozatvállalási hajlandóságával. Más európai országok is hasonlóan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/06/putyin-elszamitotta-magat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …