2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin mindent elpusztított, amit ő valaha elért – mondta Gorbacsov magyar barátjának

Hirdetés

Putyin mindent elpusztított, amit ő valaha elért – mondta Gorbacsov magyar barátjának

Zolcer János televíziós producer a nagykürtösi járásbeli Ipolybalogon született 1956-ban. Huszonkilenc évesen emigrált Csehszlovákiából, és 1989-ben Zolcer TV néven Németországban megalapította saját produkciós cégét. Európai, amerikai és japán tévécsatornáknak is készített riportokat, dokumentumfilmeket. 2000-ben ismerkedett meg Mihail Gorbacsovval, majd jó barátságot is kötött a Szovjetunió egykori vezetőjével. Együtt keresték fel a világ leghíresebb politikusait, akik a vasfüggöny lebontásakor és a hidegháború végén voltak hatalmi pozícióban. Könyvet is írt Gorbacsovról. Zolcer a Denník N szlovákiai napilap magyar nyelvű kiadásának, a Napunknak adott interjút, melyben azt is elmondta, mi volt a véleménye Gorbacsovnak a Vlagyimir Putyin által indított háborúról.

A televíziós producer néhány héttel a halála előtt beszélt telefonon Mihail Gorbacsovval. Elmondása szerint „a politikáról már nem lehetett vele beszélni”. Nem sokkal a háború kitörése után is eszmét cseréltek egymással, és azt mondta neki a Szovjetunió egykori elnöke, hogy nagyon fájt neki Vlagyimir Putyin döntése. „Hozzátette, hogy ne használjuk a háború szót, mert nem akar tizenöt évre börtönbe kerülni. Ezért inkább általánosságokban beszélgettünk”.

Zolcer János az interjúban arról is beszélt, hogy Gorbacsov milyen megállapításokat tett neki a telefonbeszélgetésben az orosz elnökről.

Azt mondta, hogy minden pozitívumot, amit valaha sikerült elérnie, Putyin elpusztított ezzel a háborúval

Hirdetés

– fogalmazott a producer, aki hozzátette: Gorbacsov azt is kifejtette neki, hogy ma Oroszország ott van, ahol az előző század ötvenes éveiben volt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/21/vlagyimir-putyin-gorbacsov-zolcer-janos-velemeny-baratsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb megdöbbentő ukrán követelések

Ukrajna külügyminisztere felszólította az ország szövetségeseit, hogy ne féljenek az orosz állam esetleges szétesésétől a …