2024. július 15., hétfőMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin kiskutyákat kapott ajándékba Kim Dzsonguntól

Hirdetés

Putyin kiskutyákat kapott ajándékba Kim Dzsonguntól

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Észak-Koreába látogatott, és találkozott Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel. A megbeszélésen a két fél megállapodott egymással: Észak-Korea teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz.

„A világ egyre gyorsabban változik; ebben a helyzetben az a célunk, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést Oroszországgal és kormányával” – mondta az észak-koreai vezető az orosz hírügynökségek közlése szerint. „Teljes támogatásáról és szolidaritásáról” biztosította „az orosz kormányt, hadsereget és népet az Ukrajnában a szuverenitás, a biztonsági érdekek és a területi egység megvédésének érdekében folyó különleges hadművelet végrehajtásában”.

Vlagyimir Putyin köszönetet mondott a támogatásért, és bejelentette: a felek új, a kapcsolatok további mélyítését célzó egyezményt fognak aláírni. 

Hirdetés

A koreai állami média (KCNA) később jelentette, hogy Kim Dzsongun a találkozó után két Pungsan kutyát (koreai vadászkutyafajta) adott ajándékba az orosz elnöknek. A koreai központi televízióban csütörtökön le is vetítették, ahogy a vezetők megtekintik a kerítéshez kötött háziállatokat.

Kim Jong Un gifts Putin two Pungsan hunting dogs:https://t.co/TnrQlKMrhb pic.twitter.com/NT43Ybg3j2

— TASS (@tassagency_en) June 20, 2024

Az NBC News szerint Mun Dzsein korábbi dél-koreai elnök is kapott egy pár Pungsan vadászkutyát Kim Dzsongun észak-koreai vezetőtől 2018-ban. A hírek szerint azonban 2022-ben Mun Dzsein közölte, lemond róluk, mivel utódja nyilvánvalóan nem nyújt jogi és pénzügyi támogatást az állatok gondozásához – a kutyák jogilag ugyanis az állam tulajdonában vannak. Az ebek politikai vitát robbantottak ki Dél-Koreában.

Az orosz elnök koreai látogatásának jelentőségéről részletesebben írtunk<a href="//index.hu/kulfold/2024/06/19/putyin-kim-dzsongun-eszak-korea-oroszorszag-kapcsolatok-fegyver-haboru-szovetseg/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/20/kutya-ajandek-vlagyimir-putyin-kim-dzsongun-eszak-korea-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A helyszínrajz alapján hatalmasat hibázott Donald Trump biztonsági szolgálata

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban merényletet követtek el Donald Trump volt amerikai elnök, jelenlegi republikánus …