2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin kikéri magának, a migránsválságot a Nyugat okozta

Hirdetés

Putyin kikéri magának, a migránsválságot a Nyugat okozta

Moszkva kész segítséget nyújtani a lengyel–belorusz határon kialakult migrációs válsághelyzet megoldásához, de elutasítja azokat a vádakat, melyek szerint a krízis mesterséges generálásában Oroszországnak is szerepe van – fogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami televízióban. 

2021-11-04T161514Z 1762710275 RC2RNQ93ZGN5 RTRMADP 3 RUSSIA-BELA

Fotó: Mikhail Metzel / Sputnik / Reuters

Putyin leszögezte: a válságot nyugati államok okozták, mert maguk alakítottak ki olyan körülményeket, ami ehhez vezetett. Az MTI tudósítása szerint az orosz államfő nem fejtette ki, mire gondol pontosan, ám szavai a hivatalos álláspontot képviselik, melyet az állami szervek és média képviselői is megismételtek az utóbbi napokban. 

Marija Zaharova külügyi szóvivő például azzal szólt be Varsónak a minap, hogy az iraki háború lengyel szerepvállalására utalva gúnyosan annyit reagált: több mint 2000 lengyel katona szállta meg Irakot, hogy elhozzák a demokráciát. Miért nem fogadnak be ugyanennyi, a lengyel szerepvállalásért hálás irakit?

Hirdetés

Makszim Szokolov publicista, aki gyakori szereplője az orosz állami tévék politikai vitaműsorainak, a RIA Novosztyi állami hírportálon fejtette ki Putyin gondolatmenetének egy másik aspektusát. Szokolov, bár nem tagadta, hogy Aljakszandr Lukasenka belarusz elnöknek köze van a menekültválsághoz, kijelentette: a migrációs krízis akkor is kialakult volna, ha Lukasenka nem is létezne.

Okfejtése szerint az Európai Unió az emberi jogok védelmét saját politikája alfájának és ómegájának hirdette ki, ami miatt Európa különb mások országoknál, a kontinenst pedig az üldözöttek és a rászorulók menedékének nyilvánította.

Ez pedig, így vagy úgy, de bevonzza az üldözötteket és a rászorulókat. Az pedig, aki ily magasztos elveket tulajdonít magának, annak kötelessége befogadni őket – pirít oda a Kreml-közeli publicista. 

Szokolov tovább megy, és a Nyugat képébe vágja, hogy egykoron, a világháborúk és gazdasági válságok idején saját „földijeivel” bánt úgy, mint most a Közel-Keletről érkező migránsokkal. 

Putyin a Rosszija 1-nek adott interjújában nemes egyszerűséggel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/14/putyin-lukasenka-oroszorszag-belarusz-lengyelorszag-hatarvedelem-migransok-ostrom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A Magyarországon is botrány tárgyává vált Pegasus kémszoftverrel törték fel az amerikai külügyminisztérium legalább kilenc …