2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin kemény üzenetet küldött a Nyugatnak

Hirdetés

Putyin kemény üzenetet küldött a Nyugatnak

Az orosz elnök szerint nyugaton tombol az oroszfóbia, amelyet a szankciókhoz hasonlóan szintén őrültségnek tart. Putyin arról is beszélt, hogy Oroszországot nyomás alá próbálják helyezni, például az ellátási láncok tönkretételével, a nyugati vállalatok kivonulásával, Oroszország vagyonának befagyasztásával.

Putyin szerint viszont ezek a szankciók kudarcot vallottak, nem működnek, a Nyugat csak saját magát teszi tönkre.

Putyin ugyanakkor kritikákat is megfogalmazott. Szerinte Oroszországban mindenki annyit költ, amennyit keres, ez a felfogás pedig nem tűnt el. Úgy véli, hogy Oroszország fejlődéséhez társadalmi igazságosságra van szükség, amivel leküzdhető az országon belül tapasztalt gazdasági egyenlőtlenség.

Az éves háborús inflációval kapcsolatban Oroszország célja továbbra is a 4 százalék elérése a jelenlegi 16,7 százalék helyett. A demográfiai problémákra is kitért az orosz elnök. Ezen a területen a helyzetet szélsőségesen nehéznek bélyegezte. Áprilisban kevesebb, mint 100 ezer gyermek született Oroszországban, ami majdnem 13 százalékkal múlta alul a 2020-as adatokat.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin a két és háromgyermekes családokat nevezte Oroszország jövőjének, a kormány pedig azon fog dolgozni, hogy családvédelmi politikával jobban meg tudja segíteni őket.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220617-putyin-eddigi-legkemenyebb-uzente-az-orult-nyugatmak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem …