2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Putyin a Vörös téren: A szülőföld védelme mindig szent lesz

Hirdetés

Putyin a Vörös téren: A szülőföld védelme mindig szent lesz

Frissülő cikkünk…

Vlagyimir Putyin orosz elnök tíz óra előtt érkezett a Vörös térre, ahol a győzelem napja alkalmából megemlékeznek a második világháborúban elesett 27 millió szovjetről. A megemlékezést katonai parádé kíséri minden évben, ami idén sem marad el annak ellenére, hogy Oroszország február 24-én háborút indított Ukrajna ellen. Az eseményen 11 ezer katona vesz részt.

Azonban nem minden úgy alakul, ahol azt eltervezték. Dmitrij Peszkov, az elnök sajtótitkára közölte, hogy nem tartják meg a légibemutatót a rossz időjárási körülmények miatt. Eredetileg 77 repülőgép és helikopter szállt volna fel a jeles nap alkalmából. Az ünnepélyes katonai felvonulást Oleg Szaljukov vezeti. 

Hirdetés

Oroszország soha nem fogja feladni a szülőföld szeretetét

Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált minden orosznak május 9-én, a győzelem napján.

Oroszország polgárai, kedves veteránok, katona- és tengerésztársak, őrmesterek és elöljárók, hadnagyok és zászlósok, tisztek, tábornokok és admirálisok! Gratulálok a nagy győzelem napjához!

– mondta a Vörös téri pódiumról a győzelmi parádé kezdetekor Vlagyimir Putyin. Az államfő megjegyezte, hogy a szülőföld védelme mindig szent lesz. Hozzátette: az Orosz Föderáció hadserege most is egy különleges hadművelet részeként a Donbaszban élő emberekért, és Oroszország biztonságáért harcol.

A győzelem napja közel áll hozzánk, és kedves mindannyiunk számára

– emelte ki. Putyin ugyanakkor elmondta, hogy a NATO megkezdte az Oroszországgal szomszédos Ukrajna katonai fejlesztését. Szerinte minden arra utalt, hogy „a neonácikkal való összecsapás elkerülhetetlen lesz”. A NATO-országok hallani sem akartak Moszkva álláspontjáról, a szövetségnek „más tervei voltak” – vélekedett az orosz elnök.15

Galéria: A győzelem napját ünneplik MoszkvábanFotó: Evgenia Novozhenina / Reuters

Vlagyimir Putyin: Nem adjuk fel a hagyományos értékeket

Vlagyimir Putyin úgy gondolja, hogy Oroszország őszinte párbeszédre szólította fel a Nyugatot, de mindezt hiába tette. Hangsúlyozta, hogy Oroszország a Nyugattal ellentétben soha nem fogja feladni a szülőföldje szeretetét, a hitet és a hagyományos értékeket.

Tavaly decemberben biztonsági garanciális megállapodás megkötését javasoltuk, Oroszország őszinte párbeszédre, ésszerű kompromisszumos megoldások megtalálására, egymás érdekeinek figyelembevételére szólította fel a Nyugatot. Hiába! A NATO-országok nem akartak hallani minket

– mondta az orosz vezető.

Az ilyen erkölcsi lealacsonyítás lett az alapja a második világháború cinikus történelemhamisításainak, russzofóbiára uszító árulók dicséretének, áldozataik emlékének gúnyolódásának

– tette hozzá az államfő.

Megtiltották az amerikai veteránoknak, hogy részt vegyenek az ünnepségen

Vlagyimir Putyin azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok gyakorlatilag megtiltotta veteránjainak, hogy részt vegyenek a moszkvai győzelmi parádén.

Tudjuk, hogy az amerikai veteránokat, akik el akartak jönni a moszkvai felvonulásra, ténylegesen eltiltották, hogy ezt megtegyék. De szeretném, ha tudnák, hogy büszkék vagyunk a tetteikre

– mondta Putyin.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/09/haboru-oroszorszag-ukrajna-felvonulas-voros-ter-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …