2021. március 1., hétfőMa Albin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.01. Albin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pozsonyi kormányülés: most dől el a Szputnyik vakcina sora

Hirdetés

Pozsonyi kormányülés: most dől el a Szputnyik vakcina sora

A csütörtök délelőtti kormányülés előtt a szlovák koalíciós pártok képviselői eltérően vélekedtek az orosz vakcináról. Lényegében most kellene dönteniük arról, hogy rendelnek-e Szputnyik V-t, annak ellenére, hogy az EU szakhatóságai még nem engedélyezték hivatalosan az oltást. A pozsonyi kormány a katasztrofális járványügyi helyzetben próbál meg védőoltásokat beszerezni, mert a korábban rendelt kontingensek csak lassan, akadozva érkeznek, miközben drámaian megugrott a fertőzöttek száma.

Milan Krajniak munkaügyi miniszter örülne, ha a szlovákok választhatnának a Covid-19 elleni oltások közül, ezért szerinte van értelme Szlovákiába behozni az orosz Szputnyik V-vakcinát. Richard Sulík gazdasági miniszter viszont azt hangsúlyozta, hogy pártja álláspontja szerint minden vakcinát jóvá kell hagynia az illetékes európai vagy szlovák hatóságnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/18/szlovakia-bajban-jarvany-oltas-szputnyik/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Újabb zaklatási vádat fogalmaztak meg New York állam kormányzójával szemben

Charlotte Bennett, aki tavaly novemberig volt Andrew Cuomo egészségpolitikai tanácsadója, a New York Timesnak azt …