2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Porig égett egy irodaház Oroszországban, többen meghaltak

Hirdetés

Porig égett egy irodaház Oroszországban, többen meghaltak

Legalább nyolc ember meghalt, miután kigyulladt egy irodaház az orosz fővárostól 25 kilométerre található Frjazinóban – írja a BBC.

Az orosz katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szolgálat munkatársainak csupán egyetlen embert sikerült kimenteni a lángoló épületből. Ketten akkor haltak meg, amikor az ablakon kiugorva próbáltak menekülni, míg további hat ember akkor vesztette életét, amikor összeomlott a tűz martalékává vált irodaház belseje.

A katasztrófa után a világhálót azonnal ellepték az égő ingatlanról készült felvételek, melyeken az látható, amint sűrű füst gomolyog a nyolcemeletes épületegyüttes felső emeleteiről.

Hirdetés

One of Russia’s main defense electronics producers and research centers, NII Platan near Moscow, is on fire, with staff trapped inside. According to Platan’s archived website, its components are used in all Russian fighter jets, nuclear launch munitions, S-400 air defenses and… pic.twitter.com/NXjAgekj7B

— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) June 24, 2024

Andrej Vorobjov regionális kormányzó tájékoztatása szerint egy 34 éves férfit súlyos állapotban vittek kórházba, illetve bevetés közben két tűzoltó is megsérült, így őket is el kellett látni égési sérülések miatt.

A Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának illetékesei szerint több mint 100 szakember és két helikopter dolgozott a tűz oltásán. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tüzet, de egy szemtanú elmondása szerint a hatodik emeleten ütött ki, majd onnan terjedt tovább.

A lap szerint az épület rendeltetéséről ellentmondó hírek kaptak szárnyra. A TASZSZ szerint egykor a Platan Kutatóintézetnek és a védelmi iparnak adott otthont. A Ruselectronics nevű orosz érdekeltségű elektronikai szervezet közleménye szerint az épület […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/24/oroszorszag-moszkva-frjazan-irodahaz-tuz-halaleset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …