2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Politikai instabilitás jöhet Németországban

Hirdetés

Politikai instabilitás jöhet Németországban

Átalakulnak a német politikai erőviszonyok Angela Merkel kancellár távozása után a Politico keddi véleménycikke szerint. A szerző, Matthew Karnitschnig felhívta a figyelmet, hogy a szeptember 26-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások előtti felmérések Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) folyamatos népszerűségvesztését mutatják.

Úgy tűnik, Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai kormányfő, a CDU elnöke az uniópártok, – azaz a CDU és bajor szövetségese, a Keresztényszociális Unió (CSU) – közös kancellárjelöltjeként nem tudta meggyőzni arról a németeket, hogy a 16 év után távozó Merkel méltó utóda lenne.

A Politico különböző felméréseket összegző Poll of Polls kutatása szerint a CDU 24 százalékon áll, ami jelentős visszaesést jelent a múlt havi 29-hez képest.

A szociáldemokrata SPD népszerűségének láthatóan jót tett kancellárjelöltjük, Olaf Scholz pénzügyminiszter, a CDU/CSU-val nagykoalícióban kormányzó párt ugyanis 16-ról 20 százalékra növelte támogatottságát. A széles körben a második legerősebb pártnak jósolt Zöldek 18 százalékon stagnálnak.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/24/politikai-instabilitas-johet-nemetorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ukrán külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak kötelessége országát egymilliárddal támogatnia

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba tárgyalásokat kezdett az Amerikai Egyesült Államok vezetőivel, mert szeretné feltornázni …