2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Petőfivel hívják harcba a kárpátaljai magyarokat

Hirdetés

Petőfivel hívják harcba a kárpátaljai magyarokat

Bejegyzésben szólítja fel a kárpátaljai magyarokat az ukrán hadsereghez való csatlakozásra az Ukrán Kárpátalja (Ukrajinszke Zakarpattya) nevű Facebook-csoport. A figyelem felkeltése érdekében a közösségi oldal egy fotót is mellékelt a poszthoz, amin a Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron található Petőfi Sándor-szobor látható katonai egyenruhába „öltöztetve”, lábánál két, ukrán színekben pompázó koszorúval.

Kísérőszövegként azt írják, „a magyar nemzeti hős, Petőfi Sándor hősiesen harcolt az európai népek szabadságeszméjéért, és életét vesztette az orosz császári hadsereg elleni csatában”. Szerintük „most az ukrán katonai erő áll az európai népek szabadságának védelmében, és hősiesen, önzetlenül néz szembe ugyanezzel az orosz birodalmi hadsereggel”.

Ukrajnai magyar, lépj be az ukrán hadseregbe! Légy Európa pajzsa!

– írták végezetül az oldal működtetői.

Hirdetés

„Nincs értelme futni”

Szintén ezen a közösségi oldalon osztották meg, hogy egyre népszerűbbé váltak azok a csoportok, amelyekben figyelmeztetik a lakosságot arra, ha katonai behívókat küldenek ki valamelyik településen.

A bejegyzés szerint „sok kárpátaljai nem tartja megfelelőnek és legálisnak azokat a mobil katonai és rendőri csoportokat, amelyek utcákon, üzletekben és piacokon osztják ki a behívókat”. Hozzátették, az ügyvédek igazolni tudják, hogy ez szabályos eljárás.

Azt akarjuk mondani, hogy nincs értelme futni vagy kitérni a behívás elől, mert most mindenkinek vállalnia kell a felelősségét a népe iránt, és meg kell védenie […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/18/haboru-orosz-ukran-konfliktus-petofi-szobor-katona-karpatalja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

Lövöldözés volt Koppenhágában, többen megsebesültek

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem …