2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Peruban 16 ezer embert tartóztattak le a kijárási tilalom megszegése miatt

Hirdetés

Peruban 16 ezer embert tartóztattak le a kijárási tilalom megszegése miatt

Peruban szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be március 15-én, amiket első körben nem sokan tartottak be, sokan a parkokban piálgattak, meg fociztak, aminek az lett a vége, hogy eddig több mint 16 ezer embert tartóztattak le az országban a tilalmak megszegése miatt – írja a BBC.

Hirdetés

Kapcsolódó

Latin-Amerikában is elkezdték lezárni a határokat

Venezuelában teljes karantént rendeltek el, de szinte mindenhol máshol is lezárják a határokat.

A kijárási tilalmat megszegőket a rendőrök a letartóztatás után a rendőrőrsre szállítják, ahol néhány óráig fogva tartják őket, majd szabadon távozhatnak. Az országból érkező képek és videók alapján nagyon erős az utcákon a katonai és rendőri jelenlét, viszont valószínűleg a kijárási tilalmat azért nem tartják be ennyire, mert nem jár érte pénzbüntetés. A kormány jelenleg azt fontolgatja, hogy a visszaesőknek bevezet valamilyen pénzbírságot.

A kijárási tilalom értelmében este nyolc és reggel öt között számos városban egyáltalán nem szabad kimozdulni. A fennmaradó időszakban is csak vészhelyzet esetén lehet elmenni otthonról, vagy élelmiszert venni.

A különösen szigorú intézkedések miatt nagyon sok turista ragadt az országban, brit turistából például több mint ezer, akiket ezen a héten fognak különleges repülőjáratokkal hazavinni.

Magyar turisták is rekedtek Peruban, Szijjártó Péter eheti tájékoztatása szerint még 58 magyar van az országban, folyamatosan dolgoznak rajta, hogy őket haza tudják szállítani.

Kapcsolódó

<a href="https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/23/kulugyminiszterek_tanacsa_koronavirus_szijjarto_borrell/" […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/25/koronavirus_peru_kijarasi_tilalom_megszegtek_del-amerika_jarvanyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírusos az orvos, aki múlt héten Putyinnal találkozott

Koronavírusos az orvos, aki múlt héten Putyinnal találkozott

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …