2020. szeptember 24., csütörtökMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Peruban 16 ezer embert tartóztattak le a kijárási tilalom megszegése miatt

Peruban 16 ezer embert tartóztattak le a kijárási tilalom megszegése miatt

Peruban szigorú kijárási korlátozásokat vezettek be március 15-én, amiket első körben nem sokan tartottak be, sokan a parkokban piálgattak, meg fociztak, aminek az lett a vége, hogy eddig több mint 16 ezer embert tartóztattak le az országban a tilalmak megszegése miatt – írja a BBC.

Kapcsolódó

Latin-Amerikában is elkezdték lezárni a határokat

Venezuelában teljes karantént rendeltek el, de szinte mindenhol máshol is lezárják a határokat.

A kijárási tilalmat megszegőket a rendőrök a letartóztatás után a rendőrőrsre szállítják, ahol néhány óráig fogva tartják őket, majd szabadon távozhatnak. Az országból érkező képek és videók alapján nagyon erős az utcákon a katonai és rendőri jelenlét, viszont valószínűleg a kijárási tilalmat azért nem tartják be ennyire, mert nem jár érte pénzbüntetés. A kormány jelenleg azt fontolgatja, hogy a visszaesőknek bevezet valamilyen pénzbírságot.

A kijárási tilalom értelmében este nyolc és reggel öt között számos városban egyáltalán nem szabad kimozdulni. A fennmaradó időszakban is csak vészhelyzet esetén lehet elmenni otthonról, vagy élelmiszert venni.

A különösen szigorú intézkedések miatt nagyon sok turista ragadt az országban, brit turistából például több mint ezer, akiket ezen a héten fognak különleges repülőjáratokkal hazavinni.

Magyar turisták is rekedtek Peruban, Szijjártó Péter eheti tájékoztatása szerint még 58 magyar van az országban, folyamatosan dolgoznak rajta, hogy őket haza tudják szállítani.

Kapcsolódó

<a href="https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/23/kulugyminiszterek_tanacsa_koronavirus_szijjarto_borrell/" […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/03/25/koronavirus_peru_kijarasi_tilalom_megszegtek_del-amerika_jarvanyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Egy hétre rövidül a hatósági karantén Belgiumban, a maszkviselésen is enyhítenek

A belga biztonsági tanács szerdán enyhítette a járvány terjedését megelőzni hivatott korlátozásokat, az új fertőzöttek …