2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pénzbüntetést kapott egy japán masiniszta egy rövid késésért

Hirdetés

Pénzbüntetést kapott egy japán masiniszta egy rövid késésért

A férfinak 2020 júniusában egy üres szerelvényt kellett volna a depóba vezetnie. Okajama pályaudvarán várt a vonatra, amely befutott ugyan, csak a feladattal megbízott mozdonyvezető éppen téves peronon várta. Miután rájött a hibájára, átfutott a megfelelőre az érkező szerelvényhez, a kollégájával történő váltásban azonban két percet késett, végső soron pedig az immár üres vonatot egyperces késéssel juttatta el a depóba.

A cég, a West Japan Railway Company egy csöppet sem volt elnéző.

A mozdonyvezető következő, júliusi béréből 85 jent vont le azzal az indokkal, hogy a csere két perce alatt nem történt munkavégzés. A megbüntetett alkalmazott azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a helyi munkaügyi felügyelethez fordult panaszával.

Hirdetés

A vizsgálat után a munkáltató, rövidített nevén a JR West egy percre rövidítette a kiesést – írta a Japan Today.

Japánban a vonatok indulásához és érkezéséhez igazítható az óra

Az alkalmazott továbbra is igazságtalannak tartotta a csekély büntetést, elvégre szerinte nem okozott kárt a vállalatnak, sem fennakadást a menetrendben, hisz egy utasok nélküli szerelvényt vezetett a depóig, ezért pert indított az okajamai kerületi bíróságon a JR West ellen.

Keresetében 43 jen kártérítést, vagyis az egyperces késésért levont összeget, továbbá a késés okozta túlóradíjat, nevezetesen 13 jent követelt, nem utolsósorban pedig 2,2 millió jent (6,2 millió forintot) az elszenvedett lelki traumákért.

A mozdonyvezető indokolatlannak tartja a bér csökkentését, mert szerinte az incidens a munkaidő alatt történt. A vállalat azonban hajthatatlan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/16/japan-mozdonyvezeto-kesese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lukasenka felkeresett egy menekülttábort a lengyel határnál

Lukasenka felkeresett egy menekülttábort a lengyel határnál

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök ellátogatott egy, a lengyel határhoz közeli migránsközpontba. Előző este illegális bevándorlók …