2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Példátlan polgárháború veszélyére figyelmeztet Mianmarban az ENSZ-különmegbízott

Hirdetés

Példátlan polgárháború veszélyére figyelmeztet Mianmarban az ENSZ-különmegbízott

Példátlan léptékű polgárháború veszélye fenyeget Mianmarban, ezért az ENSZ Biztonsági Tanácsának „potenciálisan jelentős lépéseket” kell tennie a demokrácia helyreállítása érdekében – figyelmeztetett Christine Schraner Burgener, a világszervezet mianmari különmegbízottja.

A svájci diplomata arra is felhívta a figyelmet, hogy Mianmar a bukott állammá válás küszöbére sodródhat, és az atrocitások elharapódzása megakadályozásának elmulasztásáért a világ később sokkal nagyobb árat fizethet, mintha most elejét veszi a vérontásnak, különösen a környező térség – idézi az MTI.

A diplomata arra kérte a Biztonsági Tanácsot, hogy minden rendelkezésére álló eszköz megfontolásával lépjen fel egységesen, hogy megakadályozza a többdimenziós katasztrófát Ázsia szívében. Christine Schraner Burgener felidézte, hogy a puccs óta csaknem 2800 embert tartóztattak le, és a tiltakozásokon a katonaság már mintegy 540 emberrel végzett.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/01/polgarhaboru-veszelyere-figyelmeztet-az-ensz-kulonmegbizottja-mianmarban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja a súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Romániában ezentúl a lelkész és a hozzátartozó is meglátogathatja egy alkalommal a kórházban a súlyos …