2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 345,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Példátlan mértékű hadműveletek Karabahban

Példátlan mértékű hadműveletek Karabahban

Örményország történetének talán legdöntőbb pillanatával néz szembe – jelentette ki hétvégi tévébeszédében Nikol Pasinján örmény kormányfő, példátlan léptékűnek nevezve a Hegyi-Karabahban zajló hadműveleteket.

Az ellenség olyan léptékben támad, amire a világ más részein nem volt példa a 21. században: harckocsik és páncélozott harcjárművek százai, repülőgépek tucatjai, drónok százai és több tízezer katona ostromolja az arcahi védvonalakat.

Destruction of an Azerbaijani drone. pic.twitter.com/Oi1yG1wpn3

— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan) October 1, 2020

Figyelmet érdemel, hogy Pasinján az eddig Örményország által sem elismert hegyi-karabahi állam hivatalos nevét használta, és az is, hogy azeri–török terrortámadásról beszélt. Hozzátette, értesüléseik szerint a harcokban 150 magas rangú török katonai tanácsadó vesz részt különböző parancsnoki posztokon. 

A török elnök közben hivatalosan is megerősítette, hogy Ankara, úgymond, az „elnyomottakat” támogatja a Kaukázusban, ami az ő szóhasználatában egyet jelent a testvéri azeri néppel. Recep Tayyip Erdoğan nyomatékosította, hogy országa „minden lehetőségével és teljes szívével kiáll a baráti Azerbajdzsán mellett″” Hozzátette:

Ha Allah is úgy akarja, ez a küzdelem addig tart, amíg Hegyi-Karabah fel nem szabadul a megszállás alól. 

Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter pedig a La Stampa című olasz lapnak adott nyilatkozatában arra az álláspontra helyezkedett, hogy a tűzszüneti felszólítások ezúttal hasztalanok lesznek.

Európának hirtelen nagyon fontos lett a fegyvernyugvás, miközben közel 30 éven át elhanyagolták a problémát

– tolmácsolta az ankarai diplomácia irányítója elnöke álláspontját. Erdoğan propagandagépezete odahaza is csúcsra jár: a török nagyvárosokban mindennaposak az Azerbajdzsán melletti szimpátiatüntetések, ahol már a gyerekeket is katonai uniformisba öltöztetik.

török

Fotó: Tolga Bozoglu / MTI / EPA

A korábban a szíriai elnök ellen toborzott törökbarát Szíriai Nemzeti Hadsereg is bejelentette, hogy fegyveresei mostantól az azeri erők oldalán harcolnak. Az Örményországgal és Azerbajdzsánnal is határos Irán viszont Bakut és Jerevánt is figyelmeztette: akadályozzák meg, hogy a konfliktus Irán területére is átterjedjen, miután a határ mentén több iráni faluba is aknagránátok csapódtak.

Az országunk területére történő bármilyen behatolás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/05/karabah/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Instant karma – Szörnyethalt a gyilkos is

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/29/instant_karma_-_szornyethalt_a_gyilkos_is/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …