2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pápua új-Guineában is rengett a föld

Hirdetés

Pápua új-Guineában is rengett a föld

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Pápua Új-Guinea Bougainville nevű régióját vasárnap – közölte a földközi-tengeri szeizmológiai intézet (EMSC). 

A szakemberek szerint a földmozgás centruma 656 kilométerre északnyugatra volt Honiarától, a Salamon-szigetek fővárosától, 408 kilométeres mélységben. Egyelőre nincsenek értesülések áldozatokról, vagy károkról, s szökőárra sem adtak ki figyelmeztetést.

Pápua Új-Guinea a csendes-óceáni Tűzgyűrű térségében fekszik, ahol a Tonga közelében szombaton kitört vulkán is. A Tűzgyűrű nagy része a csendes-óceáni térség hegységrendszerét érinti, de beletartozik Jáva és Szumátra területe is.

A mintegy 40 ezer kilométeres régióban alakult ki a Föld összes tűzhányójának 75 százaléka, és itt tört ki a valaha mért földrengések 90 százaléka is. A térségben több mint 450 szunnyadó és működő vulkán található.  A Csendes-óceán déli térségében szombaton szökőárriadót is elrendeltek, amikor kitört a tenger alatti Hunga-Tonga-Hunga-Ha’apai vulkán Tonga közelében.

Hirdetés

A cunami hatásait Peruban is észlelték, ahol a parti őrség 23 embert mentett ki a part menti vizekből. A riadót vasárnapra már lefújták, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/01/16/foldrenges-papua-uj-guinea-vulkankitores/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több szurkolót is letartóztatott a rendőrség a hétvégi incidens miatt Horvátországban

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több szurkolóját is letartóztatta a rendőrség a hétvégi incidens miatt – …