2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pappal készül az űrlényekkel való találkozásra az amerikai űrhivatal

Hirdetés

Pappal készül az űrlényekkel való találkozásra az amerikai űrhivatal

Felmerül a kérdés: hogyan reagálnának a világ nagy vallásai, ha bebizonyosodna, vannak más, civilizált, emberi normákkal értelmesnek nevezhető élőlények rajtunk kívül a világűrben?

Tehát Andrew Davison tiszteletest, a Cambridge-i Egyetem teológusát és rajta kívül még 23 kollégáját azért fizeti az amerikai űrkutatási hivatal, hogy a fent említett kérdésre választ találjanak. 

Az már gyakorlatilag tény, hogy az élet máshol is kifejlődhetett a kozmoszban, a Mars-kutatás is egyre több bizonyítékkal szolgál erre, hiszen már tudni, hogy víz volt, és még mindig van a vörös bolygón. 

Vélhetően Davisonnak is el kellett mélyedni önmagában és az egyháza által hirdetett hitvilágban, ugyanis maga is meg van győződve arról, hogy a földönkívüli élet létezése napról napra reálisabbá válik. Pláne, hogy bevetették az idegen élet kutatásába a James Webb űrteleszkópot, amely távoli csillagrendszerekben található bolygók légkörét elemzi az élet után kutatva. Teszik ezt úgy a tudósok, hogy azt figyelik, a légkörben vannak-e olyan vegyületek, mely az élet következményei. Lehet ez mondjuk széndioxid, ha éppen ipari forradalmukat élik csillagközi rokonaink, de ammónia is, amit kevésbé fejlett élőlények bocsátanak ki. 

Hirdetés

Elvégre már létező teória az is, hogy a Vénusz légkörében lévő ammónia szerves élőlények terméke. 

A Vénusz – amelyről úgy tartják, hogy valamikor a Föld ikertestvére volt – pedig itt van a szomszédban. 

Az Európai Űrügynökség Rosalind Franklin biokémikus után elnevezett űrszondája jövőre indul a Marsra, hogy a felszín alatt áskálódjon, szerves élőlények, illetve azok maradványai után kutatva. Két év múlva pedig missziót indítanak a Jupiter holdjára, Európára, hogy kivizsgálják, a hatalmas jégtakaró alatt van-e élet a vízóriáson. 

Lehet, hogy 100 évig nem fedezzük fel az életet. De az is lehet, hogy már a jövő héten megtaláljuk

– mondta a Times magazinnak a NASA egyik szakértője. 

A felfedezések számos kérdést felvetnek

Vajon Isten teremtette az életet máshol is? Ugyanazt a forgatókönyvet játszotta el a Teremtő, mint a Földön, azaz messiásokat, prófétákat küldött? Megdőlnének vagy megreformálódnának a világ vallásai, átírnák-e teremtéstörténetüket? Ha Isten vagy istenek teremtettek mindent, miért ne tehették volna meg ezt máshol is?

És ezek még csak azok a kérdések, melyek a teológusokat foglalkoztatják, a földi vallásokat és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/25/pappal-keszul-az-urlenyekkel-valo-talalkozasra-a-nasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Metró elé lőktek egy nőt Brüsszelben

Metró elé löktek egy nőt egy brüsszeli metróállomáson. A rendőrség szerint szándékos gyilkossági kísérlet történhetett, …