2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Pakisztánban őrizetbe vették a volt belügyminisztert

Hirdetés

Pakisztánban őrizetbe vették a volt belügyminisztert

A Geo TV helyi televízió a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a hatósági intézkedés hátterében Sejk Rasid Ahmed azon próbálkozásai állnak, hogy befeketítse és megfenyegesse Aszif Ali Zardari korábbi államfőt és a kormányzó Pakisztáni Néppárt (PPP) jelenlegi társelnökét.

A Geo TV úgy tudja, az egykori belügyi tárcavezető 2023 januárjában nyilvánosan bejelentette, hogy bizonyítékai vannak arra, miszerint a PPP társelnöke egy összeesküvés részese, amelynek célja Imran Hánnak, az ellenzékbe szorult Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért (PTI) párt vezetőjének meggyilkolása. A PPP az ügyben feljelentést tett a rendőrségen.

Újságíróknak nyilatkozva azt mondta, minden bűne abban áll, hogy Imran Hán korábbi kormányfőt támogatja.

Hozzátette, hogy őrizetbe vételét a hivatalban lévő belügyminiszter kezdeményezte.

Hirdetés

Imran Hánt, aki továbbra is népszerű, és hatalmas tömegeket vonz, tavaly áprilisban parlamenti bizalmatlansági szavazáson buktatták meg, és azóta az ellenzéket vezeti.

Az egykori krikettsztárból iszlamista politikussá vált Hán tavaly novemberben megsebesült egy lőfegyveres incidensben, miközben a főváros, Iszlámábád felé vezetett egy menetet. A lövöldözésben Hán egyik támogatója meghalt, többen megsebesültek.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230202-pakisztan-belugyminiszter-letartoztatas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …