2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Oxfordi szigortérkép: Magyarország nagyon laza

Hirdetés

Oxfordi szigortérkép: Magyarország nagyon laza

Egy nemzetközi összehasonlításból kiderül, hogy Magyarországon más országokhoz képest szinte alig vannak korlátozások a járvány, illetve az egyre inkább terjedő omikron-variáns miatt.

Az Oxford Egyetem által készített mutató, az Our World in Data számos kimutatása közt látható egy „Szigorúsági Index” is, amely egy egytől százig terjedő skálán pontozza – más országokkal is összevetve –, hogy milyen járványügyi intézkedésekkel küzdenek az államok a koronavírus-járvány ellen. Európa ebből a szempontból nézve így fest ki a legfrissebb, december 18-i adatok alapján: 

A térképen sötéttel jelölik azokat az országokat, ahol sok korlátozás van, és világossal azokat, ahol csak kevesebb. Látható, hogy Magyarország a legvilágosabb országok közé került.

A százpontos skálán huszonötön áll jelenleg az érték, ennél kisebbet két helyen lehet látni: egyrészt a laza járványkezelésről hírhedtté vált Svédországban – december elején egyébként itt is szigorítottak –, másrészt Belaruszban, ahol jellemzően szintén nem aggódnak túl sokat a vírus miatt; védekezésként a járvány elején azt javasolták az embereknek, hogy igyanak vodkát, szaunázzanak és persze dolgozzanak jó sokat

Hirdetés

Mindez azt jelzi, hogy Magyarország egyelőre tényleg az egyik „leglazább” helynek számít járványügyi szempontból (ezt ezen a térképen lehet megtekinteniEurópában, de még a világon is. Az Our World in Data adatbázisában egyébként azt is meg lehet nézni, hogy időben hogyan alakultak a korlátozások az országban. 

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/19/koronavirus-jarvany-korlatozasok-magyarorszag-nemzetkozi-osszevetes-our-world-in-data-jarvany-pandemia-omikron-varians/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Fél évszázad után kézbesítették egy litván lány leveleit

Ötvenegy éves késéssel futott be egy 12 éves litván kislánynak írott levél lengyel levelezőtársától. Az eltűnt …