2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Összeomlik az afgán hadsereg amerikai támogatás nélkül

Hirdetés

Összeomlik az afgán hadsereg amerikai támogatás nélkül

Bizonyosan összeomlik az afgán hadsereg, hogyha az amerikai csapatok kivonulása után nem kapnak tovább amerikai támogatást – szögezte le a közel-keleti térségért felelős amerikai tábornok csütörtökön a Kongresszusban.

Joe Biden elnök a múlt héten jelentette be, hogy szeptember 11-ig, a Egyesült Államok elleni terrortámadás huszadik évfordulójáig kivonja a még Afganisztánban szolgáló 2500 katonáját, lezárva ezzel Amerika leghosszabbra nyúlt háborúját, amely éppen 20 éve, a 2001-es terrortámadás nyomán vette kezdetét – emlékeztet az MTI. 

A szenátus fegyveres erők bizottságának meghallgatásán beszélve Frank McKenzie, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának (Centcom) főparancsnoka azt mondta, tekintettel az amerikai haderő teljes kivonására, az az aggodalma, hogy

az afgánok képesek lesznek-e megállni a helyüket, s vajon képesek lesznek-e karbantartani és bevetni a repülőgépeiket az Egyesült Államok segítsége és pénzügyi támogatása nélkül.

Hirdetés

Később egy a Pentagonban tartott sajtótájékoztatón McKenzie azt mondta, keresni fogják „valamilyen távkapcsolati módját” annak, hogy a kivonulás után is segíthessék az afgán biztonsági erőket a repülőgépeik bevethetőségének fenntartásában.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/23/osszeomlik-az-afgan-hadsereg-amerikai-tamogatas-nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet kedd este valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael …