2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel a kirgiz fővárosban

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel a kirgiz fővárosban

Könnygáz, vízágyú, gumilövedékek és villanógránátok. A kirgiz rendvédelmi szervek mindent bevetettek a választási csalások miatt az utcákra vonuló tüntetők szétoszlatására, mégsem tudták megakadályozni, hogy a feldühödött tömeg behatoljon a kabinet és a parlament irodáiba, valamint az elnöki palotába. Több kormányzati épületet megostromoltak, és az állambiztonsági hivatal épületéből kiszabadították a volt elnököt, Almazbek Atambajevet, akit egyébként éppen korrupció miatt ítéltek 11 évnyi börtönbüntetésre.

1

Fotó: Igor Kovalenko / MTI / EPA

A hétvégi parlamenti választások eredményét elutasító, több ezer demonstráló akciója azután fajult el, hogy többen autókat gyújtottak fel. A rendőrök megpróbálták megállítani a rendbontókat, akik viszont ellenálltak a hatósági intézkedésnek, és köveket hajigáltak a biztonságiakra. Az összecsapásokban legalább százan megsérültek.

2

Fotó: Igor Kovalenko / MTI / EPA

A tüntetés még hétfőn reggel kezdődött Biskek főterén a parlamentbe bekerülési küszöböt átlépni nem tudó pártok és híveik részvételével. Állításuk szerint a hatóságok a választási kampány során hatalmukkal visszaéltek és szavazatokat vásároltak. Tizenkét párt vezetője ezért levélben szólította fel a kirgiz központi választási bizottságot a voksolás érvénytelenítésére és új választás kiírására.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/06/osszecsaptak_a_tuntetok_a_rendorokkel_a_kirgiz_fovarosban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Súlyosan megsérült egy autóbalesetben a szlovák parlament elnöke

Autóbalesetben súlyosan megsérült Pozsony egyik külvárosában Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke – jelentette vasárnap …