2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orvosi felszerelést szállít az EU a földrengés sújtotta Haitira

Hirdetés

Orvosi felszerelést szállít az EU a földrengés sújtotta Haitira

Az Európai Unió több mint 125 tonna orvosi felszerelést szállít a nemrégiben földrengés sújtotta Haitin tevékenykedő humanitárius szervezetek munkája biztosítására – közölte az Európai Bizottság pénteken.

Haitit augusztus 14-én rázta meg a Richter-skála szerinti 7,2-es erejű földrengés, amelynek 2207 halálos áldozata és mintegy 12 ezer sérültje volt. Az uniós bizottság közleménye Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztost idézte, aki elmondta:

A két induló légijárat rakománya orvosi eszközöket, gyógyszereket, vizet, higiéniai cikkeket és az emberélet mentésére alkalmas egyéb eszközöket visz. Az uniós segítség alapvető fontosságú, az orvosi ellátás, a lakhatás biztosítása és a vízhez hozzáférés ugyanis még mindig hiányos a szigetországban.

Az év eleje óta az EU több mint 14 millió euró (mintegy ötmilliárd forint) humanitárius segélyt mozgósított Haiti számára. A támogatás főként a katasztrófákra történő felkészülést, az élelmiszerellátást, az ideiglenes szálláshelyek biztosítását segíti.

Hirdetés

Az augusztusi földrengés után az Európai Unió ez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/27/haiti-foldrenges-europai-unio-orvosi-felszereles-segitseg-adomany-termeszeti-katasztrofa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Három napja megy a pánikvásárlás a briteknél, nincs üzemanyag

Egyre többen mennek vásárolni a boltokba, valamint a benzinkutakra az Egyesült Királyságban. A kormányzat mindeközben azt …