2023. december 12., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.12. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Országos hajtóvadászat indult egy palesztin férfi ellen Belgiumban

Hirdetés

Országos hajtóvadászat indult egy palesztin férfi ellen Belgiumban

Egy 23 éves palesztin férfi állítólag azt mondta a menedékkérők befogadásáért felelős belga intézménynek, a Fedasilnak, hogy „mártírként akar meghalni, úgy, hogy felrobbantja magát” – írja a Het Laatste Nieuws alapján a Le Soir.

A férfi szeptember 26-án kért menedékjogot Belgiumban, amit az azt követő napon kellett volna újra kérelmeznie, de ezt elmulasztotta. Végül kedden ment be a Fedasil irodájába, és állítólag elmondta, hogy mártírhalált akar halni, mert megtudta, hogy az egész családja meghalt Gázában.

A nyilatkozatot követően a fiatal palesztin férfi ellen azonnal országos hajtóvadászatot indítottak. A brüsszeli ügyészség megerősítette, hogy értesült az esetről, de nem kívánt nyilatkozni.

Mint megírtuk, október 17-én, hétfő este agyonlőttek két svéd szurkolót Brüsszel központjában, egy személyt pedig megsebesítettek nem sokkal a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt. A rendőrség hajtóvadászatot indított, és az eset miatt a legmagasabb szintre emelték a terrorriadót Brüsszelben, amire legutóbb 2016 márciusában volt példa. 

Hirdetés

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/25/belgium-tamadas-palesztin-korozes-robbantas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …