2024. február 24., szombatMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Oroszrulettet játszanak a nyugati cégek Putyinnal

Hirdetés

Oroszrulettet játszanak a nyugati cégek Putyinnal

Az elmúlt hetekben két, Oroszországban működő nyugati cég ingatlanjait utalták az orosz állami vagyonkezelő ellenőrzése alá. A dán sörgyártó, a Carlsberg és a francia élelmiszeripari vállalat, a Danone az első áldozatai Putyin új, külföldi tőkét érintő megközelítésének. A burkolt államosításról mindkét cég csak visszafogott sajtóközleményeket tett közzé.

Ez csak egy újabb állomása annak a folyamatnak, amely még áprilisban kezdődött a nyugati Uniper és Fortum energiacégek – orosz álláspont szerint – „ideiglenes” állami vezetés alá szervezésével.

Vlagyimir Putyin azért tartotta szükségesnek ezeket az államosításokat, mert szerinte az érintett vállalatok vezetése megpróbált nyomást gyakorolni az orosz polgárokra, de az elnök hozzátette, az orosz vezetés nagyon barátságosak azokkal a partnerekkel, amelyek nem akarják elhagyni Oroszországot.

Azok a cégek, amelyek továbbra is jelen vannak az orosz piacon azt mondják, nem is olyan egyszerű kivonulni. Sokan az eszközeiket és a technológiájukat féltik az orosz államtól, mások attól tartanak, hogy jól felépített márkájukkal esetleg visszaélne Oroszország.

Hirdetés

Az igazság az, hogy a nyugati üzleti szereplők számára nincs jó döntés, a maradással feldühítik a távozást követelő háborúellenes aktivistákat, a kivonulással pedig azt kockáztatják, hogy a fáradságos munkával összerakott üzletük egyik napról a másikra az oligarchák személyes vagyona lesz.

Putyin túszként kezeli a külföldi befektetőket”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/29/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-nyugati-cegek-allamositas-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …