2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Oroszország: Politikai megrendelésen alapult a döntés, a jelenlegi helyzet miatt

Hirdetés

Oroszország: Politikai megrendelésen alapult a döntés, a jelenlegi helyzet miatt

Mint arról korábban beszámoltunk, a holland bíróság ítélete alapján a kelet-ukrajnai szakadárok ellenőrzése alatt álló területen található Pervomajszk település mellől orosz gyártmányú, a Buk típusú légvédelmi rendszer rakétájával lőtték le nyolc évvel ezelőtt a maláj légitársaság MH17-es járatszámú repülőgépét. 

A bíró a támadást „összehangolt katonai akciónak nevezte”, és kiemelte: a katasztrófa előkészítésében és végrehajtásában részt vevők közül többen orosz állampolgárságúak voltak, valamint korábban az orosz fegyveres erők kötelékébe tartoztak. A négy vádlott nem volt jelen sem a tárgyalásokon, sem az ítélethirdetésen. Az illetékes holland bíróság pedig távollétükben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Igor Girkint, Szergej Dubinszkijt és Oleg Pulatovt, valamint az ukrán származású oroszbarát Leonyid Harcsenkót. 

Reagált az orosz külügy

Az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma november 17-én kora este közleményben reagált a holland bíróság ítéletére, miszerint életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek három férfit, akiknek közük volt a maláj légitársaság MH17-es járatszámú repülőgépének lelövéséhez. 

Hirdetés

Szerintük „mind a tárgyalás lefolyása, mind pedig annak kimenetele azt mutatja, hogy politikai megrendelésen alapult, hogy megerősítse azt a Hága és a Közös Nyomozócsoport munkatársai által támogatott verziót, miszerint Oroszországnak köze volt a tragédiához”. Úgy vélik:

a holland ügyészség mindent megtett annak érdekében, hogy az ügyet másképp mutassák be, a bíróság pedig csupán a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/haboru-orosz-ukran-konfliktus-hollandia-utasszallito-repulogep-lezuhant-targyalas-kulugyminiszterium-eletfogytiglan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elképesztő bejelentést tett Putyin

“Különös figyelmet fordítunk a közös közlekedési és logisztikai infrastruktúra fejlesztésére, valamint a kölcsönös kereskedelmet és …