2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz-ukrán feszültség: Lavrov csalódott

Hirdetés

Orosz-ukrán feszültség: Lavrov csalódott

Moszkva egyelőre nem látja jelét annak, hogy Kijev vissza akarná fogni a harcias retorikát – mondta a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov szerint a demarkációs vonalnál állomásozó ukrán csapatok „jelentik a legtöbbször a provokációk okát”. A szóvivő utalt arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben részletesen kifejtette Angela Merkel német kancellárnak és Emmanuel Macron francia államfőnek az ukrajnai helyzettel kapcsolatos aggályait. Hozzátette:

A legfontosabb az, hogy semmi se provokáljon ki katonai harci lépéseket az ukrán fegyveres erőkből a saját népük, a függetlenségüket önhatalmúlag kihirdetett köztársaságokban élő emberek ellen.   

A Donyec-medencében március 26-án éleződött ki ismét a helyzet, amikor négy ukrán katona életét vesztette. A térségben gyakorivá vált a tűzharc, amelyért az ukrán kormányerők és a szakadár milíciák egymást tették felelőssé. Oroszország az Ukrajnával közös határa közelében csapaterősítést hajtott végre, írta a távirati iroda. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/kijev_moszkva_demarkacios-vonal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Van alapja a vádnak, bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open …