2020. szeptember 30., szerdaMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz tévések csinálják az anyagot a belarusz köztévének

Orosz tévések csinálják az anyagot a belarusz köztévének

Az RBK orosz hírportál beszámolója szerint a Belteragyiokompanyija (BT) munkatársai sorra jelentették be a sztrájkot, miután a hatóságok erőszakkal szétverték a 26 éve regnáló Aljakszandr Lukasenak belarusz elnök újraválasztása ellen tiltakozó tüntetéseket. 

A közmédia dolgozói lelki válságának kezelésére az augusztus 15-i hétvégén beállított Natalja Ejszmont, az elnöki adminisztráció sajtószóvivője, a BT tulajdonosának, Iván Ejszmontnak a felesége.

A sikertelennek mondott megbeszéléseket követően a BT televíziós technikai stábja, tehát operatőrök, fényelők, vágók álltak fel egymás után – mondták az állami médiavállalat volt és jelenlegi munkatársai az orosz hírportálnak. Nevüket nem vállalták, mert a belarusz köztévé titoktartási nyilatkozatot íratott alá velük.

A technikai stáb hiányában azonban nehézkessé vált az audiovizuális anyagok készítése, effektíven megbénítva a közmédiát. Az RBK információi szerint 

mintegy 300-an csatlakoztak a sztrájkhoz, közülük 100-an pedig fel is mondtak.

Jönnek az oroszok

Lukasenka augusztus 21-én be is jelentette, hogy felkérte Oroszországot, küldjön szakembereket a hiány pótlására. Egy nappal később már az Russia Today (RT) orosz hírtelevízió két tudósítója, Konsztantyin Pridibajlo és Igor Zsdanov jelen is volt Lukasenka sajtótájékoztatóján. Pridibajlo az elnökhöz intézett kérdését azzal indította, hogy „mi vagyunk az emlegetett orosz újságírók”. 

Az RBK-nak nyilatkozó két BT-munkatárs szerint augusztus 18. óta két technikai csapat érkezett Oroszországból. Az elsőben legalább egy informatikus, négy műszakis és Pridibajlo. Informatikusra azért volt szükség, mert az informatikai rendszer normális működését szavatoló rendszergazdák leléptek a BT-től.

Jöttek, mentek, jöttek mások

Pridibajlót leszámítva az első RT-csapat azóta vissza is tért Oroszországba, helyükre pedig […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/02/orosz_tevesekkel_toltottek_fel_a_belarusz_kozmediat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Közel harminc embert vettek őrizetbe az al-Kaida és az Iszlám Állam támogatásáért

Őrizetbe vettek 29 embert kedden Franciaországban egy terrorfinanszírozási rendszer miatt folyó nyomozás keretében. A feltételezések …