2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz szabotázsra gyanakodtak a lengyelek, de csak amatőr hekkerek szórakoztak velük filléres felszereléssel

Orosz szabotázsra gyanakodtak a lengyelek, de csak amatőr hekkerek szórakoztak velük filléres felszereléssel

A múlt hétvégén kisiklott egy Varsóba tartó vonat, majd órákkal később két másik vonat is balesetet szenvedett – az egyik egy teherautónak ment neki, a másik egy teherszállítóval ütközött. A rákövetkező napokban további balesetek borzolták a kedélyeket. A lengyel hatóságok kezdetben orosz szabotázsakciókra gyanakodtak, írja az Euronews.

A lengyel vonathálózat kulcsfontosságú része annak a szállítmányozási láncnak, amin keresztül humanitárius segélyeket és fegyvereket juttatnak a nyugati szövetségesek Ukrajnába, illetve nélkülözhetetlen útvonal az országba érkező és onnan induló emberek számára, beleértve a világ vezetőit, például Joe Biden amerikai elnököt is. Vagyis a megrongálásával nagyban lehet ártani az ukrán félnek, ezért terelődött a gyanú az oroszokra.

A lengyel Belső Biztonsági Ügynökség (ABW) vizsgálata szerint azonban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/31/vasut-vonatbaleset-lengyelorszag-szabotazs-ukrajna-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Jávorszarvas téblábolt a stockholmi metrósíneken

Hét állomást is le kellett zárni, miután egy sínekre tévedt jávorszarvas több órán át kószált …