2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz propagandát terjeszt a ChatGPT és a Google Gemini

Hirdetés

Orosz propagandát terjeszt a ChatGPT és a Google Gemini

A NewsGuard tesztelte a tíz legnépszerűbb chatbotot, köztük a ChatGPT-t, a Google Geminit, az xAI-t és a Perplexity-t, és megállapították, hogy az orosz dezinformációs narratívák beszivárogtak a generatív mesterséges intelligenciába – írja a The Byte.

Tizenkilenc hamis narratívát egy olyan weboldal-hálózat terjesztett, amely nemrégiben John Mark Douganhoz, egy volt floridai seriffhelyetteshez kapcsolódott, aki jelenleg Moszkvában él menedékjoggal. Amint az a The New York Times nemrégiben megjelent jelentéséből kiderült, a férfi nagyrészt mesterséges intelligenciával működtetett álhíroldalakat arzenálját működteti, és rengeteg olyan tartalmat tesz közzé, amelyek hamis narratívákat népszerűsítenek.

Most úgy tűnik, hogy John Mark Dougan álhírei bejutottak a népszerű mesterséges intelligencia eszközökbe. A NewsGuard ellenőrzésekor mind a tíz tesztelt chatbot meggyőzően ismételte a férfi és az államilag támogatott álhír-hálózat által terjesztett hamis narratívákat.

Hirdetés

Ezek nem egyszeri esetek voltak, és a mesterséges intelligencia sok esetben még a férfi weboldalaira is hivatkozott forrásként.

A NewsGuard szerint a chatrobotok által közölt, bizonyíthatóan hamis állítások között szerepelnek a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítólagos korrupciójával kapcsolatos összeesküvések, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/20/orosz-propaganda-chatgpt-gemini-xai-claude-perplexity-chatbot-mesterseges-intelligencia-nyelvi-modell/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tarjányi Péter: Nem a titkosszolgálat, hanem a piszkosul nagy szerencse mentette meg Donald Trumpot

„A merénylő feljutott a tetőre, onnan lövéseket tudott leadni, amelyek el is találták az Egyesült …