2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz magáncég zsoldosait vették őrizetbe Fehéroroszországban másfél héttel a választások előtt

Orosz magáncég zsoldosait vették őrizetbe Fehéroroszországban másfél héttel a választások előtt

A Wagner Group nevű orosz biztonsági magáncég zsoldosait vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra – jelentette a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva.

Az elfogott 32 külföldi fegyveres a Wagner Group zsoldosa – jelentette a fehérorosz állami hírügynökség, amely korábban arról számolt be, hogy az őrizetbe vétel július 29-re virradóra történt.

A rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a választási kampány idején. Az oroszok mindegyikénél kis kézipoggyász, illetve összesen három nagy, nehéz bőrönd volt – írta a BelTA.

A fővárosba érkezve július 25-re virradóan a csoport az egyik minszki szállodában szállt meg, ahonnan 25-én kellett volna távozniuk, de 27-én hagyták el a szállodát, és egy Minszk környéki szanatóriumba utaztak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/29/orosz_maganceg_zsoldosait_vettek_orizetbe_feheroroszorszagban_masfel_hettel_a_valasztasok_elott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: Ausztriában többhetes rekordon az új fertőzöttek száma

Koronavírus: Ausztriában többhetes rekordon az új fertőzöttek száma

Ausztriában többhetes rekordon a napi új fertőzöttek száma. Horvátországban a számuk újra meghaladta a százat. …