2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz gépek bombázták a lázadók északnyugat-szíriai állásait

Orosz gépek bombázták a lázadók északnyugat-szíriai állásait

Orosz harci gépek a lázadók kezén lévő északnyugat-szíriai állásokat bombáztak vasárnap. Ez volt a legnagyobb szabású légitámadás azóta, hogy mintegy fél éve Törökország és Oroszország megállapodott a tűzszünetről.

Szemtanúk szerint a harci gépek Idlíb város nyugati elővárosait támadták. A város nyugati részén fekvő Dzsabal az-Zavíját a közelben lévő állásaiból a szíriai kormánysereg tüzérsége támadta. Veszteségekről egyelőre nem érkeztek hírek.

Ez a harminc légicsapás messze a legsúlyosabb légitámadás a tűzszüneti megállapodás óta

– mondta Mohammed Rasíd volt lázadó, önkéntes légoltalmi megfigyelő, akinek a hálózata a lattakai orosz légi bázis mozgását figyeli.

Más megfigyelő központok szerint az orosz Szuhoj vadászgépek Idlíb nyugati részét támadták, azonosítatlan drónok pedig két lázadó kézen lévő városra csaptak le a Szahel al-Gab-síkságon, Hama tartománytól nyugatra.

Az orosz erők támogatta offenzívának véget vető márciusi megállapodás óta nem volt nagyobb szabású légitámadás. Az offenzíva következtében több mint egymillió ember menekült a Törökországgal határos térségbe a harcok elől.

A Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök által megkötött megállapodás kizárta a két ország közötti szíriai katonai konfrontációt azt követően, hogy Ankara több ezer katonát vonultatott fel Idlíb tartományban, hogy megakadályozza az orosz erők további előrenyomulását.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/20/orosz_harci_gepek_bombaztak_a_lazadok_kezen_levo_eszak-nyugat_sziriai_allasokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Koronavírus: az egész ország lezárása is szóba került az olasz politikában

Az egészségügy  a tavaszihoz hasonló országos zárást sürget, miután a napi esetszám pénteken túllépte a 19 ezret, …