2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Orosz csapatösszevonások Ukrajna határain

Hirdetés

Orosz csapatösszevonások Ukrajna határain

Oroszország arra szólította fel a NATO-t: ne küldjön csapatokat Ukrajna megsegítésére, miközben maga jelentős erőket sorakoztatott fel az ukrán határon. További lépéseket helyezett kilátásba abban az esetben, ha az észak-atlanti szövetség mégis lépne – ezt maga Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője erősítette meg.

A szórványos összecsapások eközben folytatódnak Ukrajna keleti határain katonái és a Moszkva által támogatott szakadárok között.

Az Egyesült Államok Európában állomásozó erői magasabb riasztási fokozatra álltak át az „orosz agresszió terebélyesedésének” hírére.

Hirdetés

Oroszország aláássa azokat a törekvéseket, amelyeknek célja a feszültség oldása a térségben – ezt mondta egy NATO-tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek. „A szövetségeseket aggasztja a nagyszabású katonai aktivitás Ukrajna területén és határain” – hangoztatta a NATO illetékese.

„Orosz játék”

„A hadgyakorlat és a lehetséges provokáció a határon hagyományos orosz játék” – emlékeztetett Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnökkel folytatott telefonos beszélgetése során Joe Biden amerikai elnök arról biztosította partnerét, hogy Washington rendíthetetlenül támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását Oroszország donbaszi, azaz Donyeck-medencei és krími agressziójával szemben – tette közzé a Fehér Ház.

Peszkov ezzel szemben azzal vádolja Kijevet, hogy az ukrán csapatok „provokálnak” Kelet-Ukrajnában, és naponta megsértik a törékeny tűzszünetet.

Az ukrán külügyminiszter azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy orosz katonai egységek vonulnak fel országa északi és keleti határain, valamint a „törvénytelenül elfoglalt Krím félszigeten”.

„Megfigyeléseink szerint tehát az Orosz Föderáció három irányból vonul fel. Mi azonban nem szeretnénk, ha elmérgesedne a helyzet. Nincs szükségünk háborúra” – mondta Dmitro Kuleba.

<img id="kep_szerkfoto_image_37423099" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/orosz-katonak-ukran-hatar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget ért a román kormányválság

Véget ért a román kormányválság

Florin Citu marad a miniszterelnök Romániában, a kormányt alkotó jobbközép politikai alakulatok pedig a koalíciós …