2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási vihar, áradások és földrengés is pusztít az Egyesült Államok délnyugati vidékén – videó

Óriási vihar, áradások és földrengés is pusztít az Egyesült Államok délnyugati vidékén – videó

A Csendes-óceán felett a múlt héten még hurrikán kategóriájú viharzóna fokozatosan veszített erejéből, és trópusi, majd trópusi jellegű viharként érte el Mexikó felől Kalifornia államot vasárnap, ahol San Diego és Los Angeles környékén okozott károkat, háztartások százezreinél átmeneti áramszünetet.

A Los Angelestől keletre fekvő Cathedral Cityben több mint 10 embert kellett kimenekíteni egy idősotthonból sárlavina miatt, a közeli Palm Springst a lezúduló víz egy időre megközelíthetetlenné tette, az oda vezető utakat lezárták, miután a sár mellett nagyméretű sziklatömbök torlaszolták el.

A csapadékzóna hétfőn Oregon, Idaho és Montana államok fölött volt, ahova viharos széllel és esővel érkezett, de károkat már nem okozott. Hétfőn Texas állam déli, a Mexikói-öböl közelében fekvő területeire adtak ki trópusi viharra figyelmeztetést.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230822-vihar-aradasok-es-foldrenges-is-pusztit-az-egyesult-allamok-delnyugati-videken.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megöltek egy rendőrt Koszovóban, küszöbön az újabb háború?

A rendőrök az éjszaka folyamán észrevették, hogy két, rendszámtábla nélküli teherautó elzárta a forgalmat a …