2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási tüntetések vannak Mexikóban

Hirdetés

Óriási tüntetések vannak Mexikóban

A demonstrálók többsége fehérben és rózsaszínben, az országos választási bizottság színeiben gyűlt össze, sokan azt skandálták, hogy „Ne nyúlj a szavazatomhoz!” − közölte az MTI. 

Az egyik, a sajtónak nyilatkozó tüntető azt mondta: a módosítások nyomán gyakorlatilag „visszatérnének a múltba”, amikor „a kormány ellenőrizte a választásokat”. Másvalaki azt vetette Andrés Manuel López Obrador elnök szemére, hogy „a szocializmusba taszítja Mexikót”, és több segítséget nyújt Kubának, mint saját honfitársainak.

Többen reményüket fejezték ki, hogy a legfelsőbb bíróság nem hagy jóvá néhány módosítást. Köztük volt a tüntetésen is felszólaló José Ramon Cossio Diaz, a testület egyik volt tagja.

Hirdetés

Az Obrador elnök benyújtotta módosításokat a szenátus a múlt héten […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/27/tuntetes-mexiko-andres-manuel-lopez-obrador/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parlamenti választások kezdődtek Finnországban

Előrejelzések szerint szoros küzdelem várható a három legnagyobb párt, a jelenlegi miniszterelnök, Sanna Marin pártja, …