2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási profitot termelt egy Oroszországban ragadt osztrák bank

Hirdetés

Óriási profitot termelt egy Oroszországban ragadt osztrák bank

Az európai bankszektorról készült éves összesítésből kiderült, hogy a Szovjetunió összeomlása miatt az orosz piacon jelen lévő Raiffeisen-bankcsoport nyereségének

nagyjából fele a moszkvai leányvállalatától származott, míg ez a háborút megelőző évben csak 30 százalékot tett ki.

Hirdetés

A Moody’s az elemzésében ugyanakkor megjegyzi, a számok emelkedésében a rubel erősödése is közrejátszott. 

Egy éve, miután megindította Putyin az offenzívát Ukrajna ellen, a nyugati cégek igyekeztek mielőbb elhagyni Oroszországot, félve az ottani üzleti tevékenység folytatásának hírnevükre gyakorolt hatásától és a jogi kockázatoktól. Ám a Raiffeisen az országban rekedt – írja a Financial Times. Hozzáteszik:

Putyin rezsimje megtiltotta, hogy az osztrák pénzintézet távozzon az orosz oligarchák nagyjából 20 milliárd eurós befektetéseivel.

Az amerikai gazdasági lap ismerteti, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia idejére visszanyúló bank, amely gyakorlatilag mindenütt jelen van Európában, a 2022-es évéről szóló jelentésében 3,6 milliárd eurós nyereségről számolt be, míg 2021-ben ez az összeg 1,4 milliárd eurót tett ki; a 2,2 milliárd eurós többlet pedig az oroszországi és fehéroroszországi piacokról származik. 

„Egyrészt nagyon jó eredményeket értünk el, másrészt óriási problémáink vannak” – mondta Johann Strobl vezérigazgató, rámutatva arra, hogy az invázió előtti február csúcs óta részvényeik 40 százalékot estek.

Vizsgálják oroszországi működésüket

A múlt héten Strobl aggodalmai beigazolódtak, amikor felröppent a hír, hogy az amerikai pénzügyminisztérium vizsgálja a Raiffeisent annak orosz üzletága miatt, ugyanakkor semmiféle jogsértésre nem utaltak. A bank képviselője akkor kijelentette, hogy maradéktalanul együttműködnek a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/26/raiffeisen-oroszorszag-profit-szankciok-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …