2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási bajban van Biden, Hollywood robbanthatja szét elnöki esélyeit

Hirdetés

Óriási bajban van Biden, Hollywood robbanthatja szét elnöki esélyeit

 „Joe Biden remek elnök volt, de itt az ideje, hogy – annak az Amerikának az érdekében, amelyet annyira nyilvánvalóan szeret – bejelentse, hogy nem indul az újraválasztásért” – ezt írta ki X nevű közösségi oldalára hétfőn Stephen King író, a horrorkönyvek koronázatlan királya. King sokszor foglal állást politikai kérdésekben, de most fordult először, hogy népes követőtábora előtt visszalépésre szólítson fel egy demokrata elnököt.

Joe Biden valóban katasztrofális teljesítményt nyújtott az elnökjelöltek első vitáján még június végén, amit bár a Fehér Ház próbált mindenfélével magyarázni, megnyugtatni azóta sem sikerült a párt szimpatizánsait, sőt. Bidenről az elmúlt bő másfél hétben is rendre kerülnek elő olyan videók, amelyeken láthatóan zavartan beszél vagy mozog, és feltételezhető, hogy nincs tisztában vele, pontosan hol is van.

Joe Biden 2024. június 27-én Atlantában

Joe Biden 2024. június 27-én Atlantában

Hirdetés

Fotó: Justin Sullivan / Getty Images Hungary

Jelentős követőtáborok

Az egyre növekvő pánikhangulat érthető a demokrata oldalon, és egyre többen szólítják fel nyíltan visszalépésre Bident. Legújabban már Hollywood is kihátrálni látszik az elnök mögül, márpedig az álomgyár támogatása nélkül egy demokrata elnök sem kerülhet hatalomra, hiszen olyan mértékű befolyással rendelkeznek rajongóikon keresztül a hírességek. Ezért is van súlya annak, amit a több mint 7 millió követővel rendelkező Stephen King kiír, mégpedig ilyen nyíltan.

Kinghez egyébként nemrég csatlakozott Rob Reiner amerikai színész is, aki szintén a közösségi oldalán ment neki Bidennek. A Hollywood Reporter szemléje szerint Reiner vulgárisan úgy fogalmazott, hogy „ideje abbahagyni a b…akodást. Ha egy elítélt bűnöző nyeri a választást, az a demokrácia végét jelenti. Joe Biden büszkén, tisztességesen és méltósággal szolgálta ezt az országot. Épp itt az ideje, hogy lemondjon”.

Reineren és Kingen kívül már Reed Hastings, a Netflix társalapítója, Damon Lindelof producer és Abigail Disney dokumentumfilmes is lemondásra, pontosabban visszalépésre szólította fel Bident. Az Oscar-díjas filmrendező, Michael Moore egyenesen odáig ment, hogy véleménye szerint a Demokrata Párt árt Bidennek, amiért ilyen idősen is kiteszik őt a kirakatba.

Amikor még futott a szekér

A hollywoodi sztárok többsége egyébként a vita előtt még teljes mellszélességgel támogatta Bident, nem csak szavakkal, de pénzzel is. Június 16-án, alig másfél héttel a botrányos vita előtt tartottak a Peacock Theaterben, Los Angelesben egy összejövetelt, amelyen olyan hírességek is ott voltak, mint George Clooney, Julia Roberts és Barbara Streisand. Több mint 30 millió dollárt gyűjtöttek össze Biden kampányára.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/07/10/joe-biden-amerikai-elnokvalasztas-hollywood-hiressegek-visszalepes-taylor-swift-oprah-winfrey-politka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …