2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási áradás sodort el egy házat a Yellowstone Nemzeti Parkban – videó

Hirdetés

Óriási áradás sodort el egy házat a Yellowstone Nemzeti Parkban – videó

A látványos felvétel Montana államban készült, ahol az látható, hogy az esőzések miatt megáradt Yellowstone-folyó sodráda magával ránt egy házat.

Csak néhány hátizsákos sátorozó maradt még a park területén, Sholly elmondása szerint felvették velük a kapcsolatot, és a hatóságok készenlétben állnak, hogy szükség esetén helikopterrel ki tudják menekíteni őket.
A folyó vízszintjének visszaszorulása után lehet csak felmérni, hogy az árvíz mekkora anyagi kárt okozott.Ha a természeti katasztrófa miatt az északi részt nem nyitják újra, akkor a nemzeti park látogatói idén nyáron nem mehetnek el a Tower-vízeséshez, a Mamut-hőforrásokhoz és a Lamar-völgyhöz sem.

A nemzeti park vezetése szerint a táj drámai változáson ment keresztül 36 óra leforgása alatt: egy szakaszon a folyó medervonala feltehetően maradandóan megváltozott, ami miatt a víz alá került utak egy részét máshol lesznek kénytelenek majd újraépíteni.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220615-yellowstone-aradas.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét százezer felett a koronavírusos esetek száma Olaszországban

Ismét százezer felett a koronavírusos esetek száma Olaszországban

A tájékoztatás szerint a napi esetszám a 132 ezret is túllépte, a kevesebb mint félmillió …