2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási a készültség, másfél évszázada nem volt ekkora hurrikán Amerikában

Hirdetés

Óriási a készültség, másfél évszázada nem volt ekkora hurrikán Amerikában

Az Egyesült Államok hatóságai attól tartanak, hogy a Mexikói-öböl partjaihoz közeledő Ida az elmúlt másfél évszázad legerősebb hurrikánjává válhat. Előrejelzések szerint vasárnapra Louisiana területén óránként 210 kilométer sebességű széllökések várhatók.

A washingtoni Nemzeti Hurrikán Központ által előzőleg kiadott figyelmeztetés szerint az Atlanti-óceánon kialakult forgószél a legmagasabb, négyes kategóriájúvá erősödik vasárnapra, amikorra eléri az amerikai Louisiana államot.

Elmondhatjuk, hogy ez lesz a legnagyobb erejű hurrikán, amely Louisianát az 1850-es évek óta sújtotta

– jelentette be szombaton az állam kormányzója. John Bel Edwards szerint rendkívül kevés idő  maradt, hogy felkészüljenek a viharra, de azt ígérte, hogy a hatóságok mindent megtesznek a biztonság érdekében.

Hirdetés

Louisiana 320 kilométeres partvonalán evakuálási figyelmeztetés van érvényben. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a tengerparti területek lakói közül sokan igyekeznek elmenekülni a szárazföld belseje felé, ahol a vihar várhatóan kisebb pusztítást okoz majd. A televíziós híradókban sok kilométeres közlekedési dugókat mutatnak a tengerparttól elvezető utakon.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/louisiana-ida-hurrikan-210-km-ora/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

Lemondott az Egyesült Államok haiti különmegbízottja, éles hangvételű felmondólevelében bírálva a washingtoni vezetést, amiért haiti …