2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Óriási a gyógyszerhiány északi szomszédunknál

Hirdetés

Óriási a gyógyszerhiány északi szomszédunknál

Az elmúlt három év legnagyobb gyógyszerhiányával néz szembe Szlovákia. Az elérhetőség hiánya elsősorban a spray-k, orrcseppek, influenza elleni tabletták, antibiotikumok, köhögés elleni szirupok és kúpok esetén érzékelhető.

Amint arra az Új Szó is felhívja a figyelmet, napjainkban a probléma nemcsak a gyógyszerek előállításához szükséges nyersanyagokkal kapcsolatos, hanem a csomagolóanyagokat is érinti. Az infláció a gyógyszerekre is hatással van, hiszen a forgalmazásuk a nemzetközi logisztikától függ, melynek költségei az elmúlt hónapokban jelentősen megemelkedtek.

A Szlovák Gyógyszerészkamara és a Gyógyszertár-üzemeltetők Szövetsége közös nyilatkozatot adott ki, amelyben arra kérik az embereket, hogy ne vásároljanak feleslegesen gyógyszereket. A szakemberek figyelmeztetnek, hogy a gyógyszerfelhalmozás lehet az egyik oka annak, hogy hiány alakult ki bizonyos termékekből.

Megértem, ha az emberek fel akarják tölteni a készleteiket, ha azt látják, hogy egyes gyógyszerekből rendszeresen hiány van a patikákban. De tudni kell, hogy a gyógyszerek szavatossági ideje korlátozott, és nem ajánlott a szavatossági idő lejárta után használni őket. Vagyis fölösleges nagyobb készleteket felhalmozni

Hirdetés

– mondta Miroslava Snopková, a Szlovák Gyógyszerészkamara alelnöke.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/23/szlovakia-gyogyszerhiany-spray-orrcsepp-tabletta-szirup-kup/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Az Egyesült Államok kész nukleáris fegyverzetét is bevetni Észak-Korea elrettentésére

Li Dzsong Szup elmondta: a felek megegyeztek abban, hogy szorosabbra fűzik a hírszerzési együttműködést, különös …